G-voetbal

Voetbal is voor iedereen. Ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De KNVB vindt dat mensen met een beperking ook van leuke activiteiten als voetbal moeten kunnen genieten. Niemand staat buitenspel. Daarom organiseert de KNVB al ruim dertig jaar competities voor G-teams.

Ook met een beperking moet je van leuke activiteiten kunnen genieten

In die tijd is het aantal KNVB-leden met een beperking gestaag gegroeid. Inmiddels zijn er veel verenigingen die G-teams aanmelden voor de competitie. Omdat de KNVB hier erg blij mee is, worden verenigingen ondersteund die het G-voetbal omarmen. Hoe meer clubs er zijn die G-voetbal aanbieden, hoe makkelijker het wordt voor voetballiefhebbers met een beperking om een leuke club te vinden.

G-voetbal gaat uit van ‘normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet.’ Bekijk de video ‘Passend voetbal’ om meer te weten te komen voor wie G-voetbal allemaal is:

 
 

Passend voetbal: Voetballen met een beperking.

Ben jij, of ken jij iemand met een beperking die het wel heel leuk vindt om te voetballen? Ga dan snel op zoek naar een vereniging bij jou in de buurt.

G-voetbal

Voor algemene vragen.

Terug naar boven