Licentiezaken

Voor de Eredivisie en Jupiler League (betaald voetbal) en Tweede en Derde divisie (amateurvoetbal) is een KNVB licentiesysteem van kracht. De licentiesystemen voor betaald voetbal en amateurvoetbal wijken deels van elkaar af in doelstellingen, proces en inhoud. In onderstaande uitleg gaat het dan ook uitsluitend over het KNVB licentiesysteem voor de betaald voetbalcompetities. 

Met het licentiesysteem streeft de KNVB ernaar de integriteit en de continuïteit van de betaald voetbalcompetities zo goed mogelijk te waarborgen. Hierbij gaat de meeste aandacht uit naar de financiële huishouding van de clubs.

In het verlengde hiervan probeert de KNVB de clubs te ondersteunen op het gebied van vijf verschillende soorten licentie-eisen zonder daarbij overigens op de stoel van het bestuur van de clubs te willen gaan zitten. Zo is het bijvoorbeeld aan de club op de juiste wijze met de beschikbare financiële middelen om te gaan.

In onderstaande samenvatting vindt u informatie over het licentiesysteem betaald voetbal van de KNVB. Aan deze samenvatting kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de volledige tekst en toelichting verwijzen we u graag naar het handboek licentiesysteem betaald voetbal.

Terug naar boven