Competitiestructuur

Iedereen moet ongestoord van voetbal kunnen genieten. Wedstrijden moeten veilig en laagdrempelig voor iedereen te bezoeken zijn. Om dit te bereiken, vergt het organiseren van wedstrijden in het betaald voetbal en het opstellen van het competitieprogramma maatwerk. Hierbij onderhouden we intensieve contacten met clubs, gemeenten, ministeries en andere instanties.

Nieuwe competitiestructuur

Vanaf het seizoen 2016/’17 sprake is van een nieuwe competitiestructuur waarin een nieuwe landelijke competitie komt tussen de Topklasse en Eerste divisie en verplichte promotie/degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal. 

De bondsvergadering heeft gekozen voor een competitiemodel met een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Topklassencompetities en zes Hoofdklassencompetities. Onder de twee hoogste divisies (Eredivisie en Jupiler League) wordt vanaf het seizoen 2016/’17 een nieuwe landelijke competitie toegevoegd onder de werknaam Tweede divisie.

CompetitiemodelVanaf het seizoen 2016/’17 krijgt het Nederlands topvoetbal een nieuwe vorm. De competities van het amateur- en betaald voetbal, vooralsnog twee gescheiden werelden, worden weer met elkaar verbonden.

Totstandkoming competitieprogrammaHet maken van het competitieprogramma is een uitdagende, langdurige puzzel, waarbij we altijd streven naar de meest eerlijke, sportieve en spannende competitieopzet. UitgangspuntenVoor ons zijn bij het maken van de competitieprogramma’s de volgende zaken belangrijk. Allereerst de sportieve uitgangspunten, daarna de openbare orde en veiligheid en vervolgens de commerciële uitgangspunten.

Betrokken partijenWe houden bij het opstellen van het competitieprogramma zoveel mogelijk rekening met de wensen van alle betrokken partijen, vrijwel gedurende het gehele traject.

LicentiezakenWij hanteren een professioneel licentiesysteem. Het systeem is niet statisch, maar onderhevig aan ontwikkelingen in de markt.

 

Terug naar boven