Sportfysiotherapie en Revalidatie

De (sport)fysiotherapeuten van het Sportmedisch Centrum (SMC) zijn gespecialiseerd in het behandelen van acute of chronische blessures van spieren, pezen, gewrichten en gewrichtsbanden, die zijn ontstaan tijdens of door het sporten. Vooral met blessures die veel voorkomen in het voetbal hebben de fysiotherapeuten ervaring.

De fysiotherapeut behandelt ook andere blessures die een belemmering vormen bij het sporten. Zo komt de sporter zo goed en snel mogelijk weer op het gewenste niveau.

De fysiotherapeut behandelt ook andere blessures die een belemmering vormen bij het sporten. Zo komt de sporter zo goed en snel mogelijk weer op het gewenste niveau. Kort na het ontstaan van een blessure kan iedereen terecht bij een fysiotherapeut, maar ook in een later stadium of voor en na een operatie. De fysiotherapeut kan het gehele revalidatietraject begeleiden, inclusief de veldrevalidatie.

Behandeltraject

De eerste afspraak bij een fysiotherapeut bestaat uit twee onderdelen: een vraaggesprek waarin de fysiotherapeut vragen stelt over de klachten en een onderzoek van het bewegingsapparaat. Bij het onderzoek stelt de fysiotherapeut vast waar de oorzaken van de klachten zitten. Samen met de geblesseerde sporter bespreekt de fysiotherapeut het behandeltraject. Alle vervolgafspraken worden voorafgegaan door een evaluatie, waarna bekeken wordt of er aanpassingen nodig zijn in het revalidatieprogramma. Zodoende stellen de fysiotherapeuten van het SMC KNVB een op maat gesneden individueel behandeltraject samen voor iedereen.

Revalidatiefaciliteiten

In de beginfase van bepaalde revalidaties kunnen sporters gebruik maken van van de anti-zwaartekrachtloopband (AlterG) of van het revalidatiezwembad.

Het SMC KNVB beschikt over een unieke en complete praktijk voor fysiotherapie met uitgebreide revalidatiefaciliteiten gebaseerd op de nieuwste inzichten en geschikt voor de breedte- en topsporter. Op het SMC kunnen functionele revalidatietrainingen, kracht- en cardiotrainingen plaatsvinden, evenals sportspecifieke revalidatie in de sporthal en op de kunst- en natuurgrasvelden.

In de beginfase van bepaalde revalidatietrajecten (bijvoorbeeld bij voorste kruisbandletsels, breuken, kraakbeenschade, achillespees- of spierscheuringen) kunnen sporters tevens gebruik maken van het revalidatiezwembad met jetstream en verstelbare bodem, of van de anti-zwaartekrachtloopband (AlterG), om zo sneller op het oude niveau terug te kunnen komen.

Geen verwijzing nodig

Sporters hebben geen verwijzing van een arts nodig om een afspraak te kunnen maken bij één van de fysiotherapeuten van het SMC.

Aanmeldformulier fysiotherapieBekijk hier het aanmeldformulier fysiotherapie.

SMC KNVB

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.


Terug naar boven