Academie

Talent verdient het om nog beter te worden. De KNVB Campus wordt een centrale plek waar de KNVB, gezamenlijk met clubs, nadenkt over de ontwikkeling van het voetbal. Zowel voor de breedtesport als voor de topsport.

Teams en individuele spelers krijgen dat extra duwtje in de rug. Door te meten, testen, monitoren en onderzoeken. Dit gebeurt samen met partners zoals universiteiten en andere sportbonden. Omdat we het met elkaar moeten doen om nieuwe stappen te zetten.

De nationale jeugdselecties kunnen hier werken onder de beste omstandigheden.

De nationale jeugdselecties kunnen hier onder de beste omstandigheden werken. Bij de trainingen, maar ook tijdens wedstrijden die hier op de KNVB Campus gespeeld gaan worden.

Trainer, coach, scheidsrechter  of video-analist worden?

De KNVB Academie is hét opleidingsinstituut van het Nederlandse voetbal.

Trainer, coach, scheidsrechter of video-analist worden? Dat kan via de KNVB Academie. De KNVB Academie is hét opleidingsinstituut van het Nederlandse voetbal en richt zich op het opleiden, bijscholen en begeleiden van docenten, praktijkbegeleiders, trainer/coaches en (assistent-) scheidsrechters. Met als doel om met Nederland als voetballand door opleiding en ontwikkeling tot de wereldtop te blijven behoren.

Trainers en coaches

Of je het nu leuk vindt om de jongere voetballers plezier te laten maken of om oudere spelers tactische bagage mee te geven; er zijn veel teams die gebaat zijn bij een enthousiaste coach. Als trainer kun jij spelers de fijne kneepjes van het vak bijbrengen.

De KNVB biedt cursussen en opleidingen op alle niveaus aan. Daarmee kunnen trainers zich ontwikkelen van pupillentrainer tot coach betaald voetbal.

Trainer/CoachKijk hier voor meer informatie over de trainerscursussen.

Scheidsrechters

De KNVB heeft als doel iedere scheidsrechter zijn of haar eigen top te laten bereiken en biedt daarom opleidingen en modules aan voor alle niveaus, van pupillenscheidsrechter tot het talententraject. Daarnaast leidt de KNVB scheidsrechterbegeleiders en –coördinatoren, rapporteurs en assistent-scheidsrechters op.

ArbitrageopleidingenWil je meer informatie over opleidingen of wil je je gelijk inschrijven? Kijk dan hier.

Video-analist

Lijkt jou het ook geweldig om video-analist te zijn en wil jij dit leren van de video-analisten van het Nederlands elftal? Binnenkort start een nieuwe opleiding voor video-analisten. Video-Analist B is de basisopleiding Video Analyse die gegeven wordt vanuit de KNVB Academie.
 
Een video-analist heeft als doel om iedereen verantwoordelijk te maken voor zijn eigen ontwikkeling. De video-analist speelt in dit proces een faciliterende rol door het vastleggen, coderen, analyseren en visualiseren van wedstrijden en/of trainingen.

Het doel van deze opleiding is om jou de basiskennis en vaardigheden van een video-analist bij te brengen, daarom is de opleiding Video-Analist B toegankelijk voor video-analisten uit alle sporten. Deze nieuwe opleiding is – gezien het feit dat het de allereerste keer is – toegankelijk voor een gelimiteerd aantal personen. Naast deze pilot van de opleiding Video-Analist B is het de bedoeling dat de lijn video-analist opleidingen de komende jaren wordt uitgebreid met Video-Analist A en Video-Analist Pro. 

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op onderstaande cursusaankondiging waarin ook de mogelijkheid tot inschrijving staat opgenomen.

Leren door het te doen

Het vak van trainer, coach of scheidsrechter leer je vooral door het te doen

Het vak van trainer, coach of scheidsrechter leer je vooral door het te doen. Daarom worden cursisten opgeleid binnen de praktijk van hun eigen club. Een groot deel van het opleidingsaanbod wordt georganiseerd bij verenigingen. Ook de elektronische leeromgeving vervult een belangrijke rol als digitaal platform voor de opleidingen. In dit systeem kunnen cursisten op elk moment van de dag hun opdrachten online maken en inleveren.

Een groot deel van het opleidingsaanbod wordt georganiseerd bij verenigingen.


Terug naar boven