Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Openstaande straffen

Hieronder is praktische informatie te vinden over de openstaande straffen als gevolg van een gele of rode kaart in het seizoen 2019/'20.

De registraties van gele kaarten van het afgelopen seizoen komen te vervallen. Iedere speler begint het seizoen 2020/’21 dus met nul registraties. Straffen, die in het seizoen 2019/’20 zijn uitgesproken, ook als gevolg van registraties van gele kaarten, vervallen niet en worden meegenomen naar het seizoen 2020/’21.

Beker en competitie

Wanneer een uitsluiting is opgelopen in een competitie- of nacompetitiewedstrijd dan moet deze worden uitgezeten in de eerste competitiewedstrijd(en) van het nieuwe seizoen 2020/'21. Bij een uitsluiting in het bekertoernooi geldt deze voor de eerste bekerwedstrijd van het komende seizoen.

Mocht een team geen beker spelen, maar wel een speler hebben die hier nog een uitsluiting heeft staan, dan wordt deze meegenomen naar het eerstvolgende seizoen waarin de speler met het team wel is ingeschreven voor het bekertoernooi.

De openstaande straffen zijn zichtbaar in Sportlink Club. In Sportlink Club kan een vereniging onder Wedstrijdzaken het tabblad Tuchtzaken vinden. Vervolgens is het belangrijk om het seizoen in te stellen op 2019/’20, automatisch verschijnt hier namelijk het seizoen 2020/’21. De straffen zijn zichtbaar onder het subtabblad Uitsluitingen & schorsingen. 

Overgeschreven spelers

Ook de straffen van spelers die zijn overgeschreven van een andere vereniging, zijn zichtbaar in Sportlink Club. De straffen van deze spelers zijn te vinden door de clubnaam te veranderen in de naam van deze vereniging en daarnaast het seizoen in te stellen op 2019/’20. 

Vervolgens kan een vereniging ook in Sportlink Club zien hoeveel wedstrijden uitsluiting een speler nog heeft openstaan. Dit kan een vereniging zien door het wedstrijdprogramma van seizoen 2019/’20 op te roepen en vervolgens het aantal wedstrijden te tellen na de ingangsdatum van de uitsluiting (en indien van toepassing het in mindering brengen van één wedstrijd in verband met de directe rode kaartregeling) en deze van de totale straf af te trekken. 

Tuchtzaken Tuchtzaken Kijk hier voor meer informatie.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Laatste nieuws