Over Assist Trainers

Dagelijks staan er duizenden trainers op het veld. Van goedwillende ouders tot de gediplomeerde oefenmeesters. Zij maken voetbal op de amateurvelden mogelijk en staan aan de basis van de ontwikkeling van nieuwe voetbalsterren. De KNVB biedt speciaal voor deze trainers een nieuw online platform: Rinus.

Met de tool op KNVB Assist Trainers en de bijbehorende mobiele app hebben trainers op elk moment van de dag toegang tot honderden oefeningen, kant-en-klare trainingsschema’s en kunnen zij inspiratie opdoen om jeugdvoetballers optimaal te laten genieten van wat zij het liefste doen: voetballen.

Hoe werkt Rinus?RINUS is een platform ontwikkeld voor alle jeugdtrainers in Nederland. Het bevat oefeningen, trainingen en meerweekse programma's, allemaal ontwikkeld vanuit de voetbalvisie die de KNVB omarmt. De voetbalvisie van de KNVBDe visie van de KNVB pleit ervoor om het voetballen aan te leren door jeugdigen zoveel mogelijke verschillende spelsituaties voor te schotelen die afgestemd zijn op het niveau van de leerlingen. Er wordt een aantal eisen gesteld aan de voetbalvormen.

Wat is voetballen?Voetbal is een complex en onvoorspelbaar spel. Op deze pagina leer je meer over de kenmerken en de structuur van voetbal.

Opleidingen trainer/coachOp deze pagina lees je alles over de opleidingen tot trainer/coach die de KNVB aanbiedt. Veelgestelde vragen Assist TrainersVind antwoorden op veelgestelde vragen over Trainers Assist en RINUS.

Download Rinus de AppOf je nu voor het eerst een team gaat coachen en begeleiden of al in het bezit bent van een KNVB-diploma; voor al jouw voetbaluitdagingen kun je terecht op Rinus.


Terug naar boven