Maken van een voetbalconditionele (team)planning

Het lopende seizoen is nog niet eens afgelopen en toch moet je als trainer-coach al nadenken over de planning van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoe zorg je er als trainer-coach voor dat jouw spelers klaar zijn voor de nieuwe competitie? Volg dan de bijscholing ‘maken van een voetbalconditionele (team)planning’.

Gaan we voor de zomerstop al starten? Hoe lang duurt de voorbereiding? Wanneer plannen we de wedstrijden? Hoe kan ik de trainingen het beste invullen? Allemaal vragen die als trainer-coach op je afkomen wanneer je bezig bent met het jouw plan voor het nieuwe seizoen. Je wilt natuurlijk het aankomende seizoen een team hebben dat de speelwijze gedurende de wedstrijd op een hoog niveau kan volhouden.

Doelstelling

Dit vraagt een gedegen planning van wedstrijden en trainingen waarbij de voetbalconditionele trainingen gericht zijn op het volhouden van de speelwijze, het sneller kunnen herstellen en het explosiever kunnen handelen. Om jou hierbij te helpen heeft de KNVB Academie een bijscholing ontwikkeld. In deze bijscholing leer je hoe je een voetbalconditionele planning maakt op basis van wedstrijden en trainingen van jouw eigen team.

Voor het maken van deze planning wordt gebruik gemaakt van een nieuwe online tool. Daarnaast staan verschillende voetbalconditionele trainingsvormen centraal. Aan het einde van de bijscholing heb je een (digitale) planning voor jouw eigen team die je uit kunt printen en mee kunt nemen naar de club, zodat je goed voorbereid aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

Inhoud

De bijscholing bestaat uit twee (UEFA B) of drie (UEFA C) bijeenkomsten van drie uur, afhankelijk van de genoten trainer-coach opleiding en de kennis op het gebied van voetbalconditioneel trainen. In de eerste bijeenkomst leer je de basiskennis ten aanzien van de achtergrond van het voetbalconditioneel trainen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor trainer-coaches met een UEFA C diploma of trainer-coaches met een UEFA B diploma behaald voor 2009.

In de tweede bijeenkomst (de eerste bijeenkomst voor de UEFA B) wordt geoefend met het maken van een voetbalconditionele planning in de online tool en komt een aantal veel voorkomende knelpunten aan de orde. Je leert hoe je deze knelpunten op kan lossen in de praktijk. De derde bijeenkomst staat in het teken van het afronden van de planning voor jouw eigen team en het voorbereiden en uitvoeren van de voetbalconditionele trainingsvormen binnen jouw speelwijze.

Organisatie

De bijscholing kent twee varianten, namelijk twee bijeenkomsten of drie bijeenkomsten, zoals hierboven beschreven. Elke bijeenkomst duurt drie uur. De bijeenkomsten worden regionaal georganiseerd. Op de inschrijfpagina zijn de data terug te vinden waarop de bijeenkomsten georganiseerd worden. Aan de hand van het aantal inschrijvingen wordt bepaald welke data definitief gebruikt zullen worden. De bijscholing gaat in mei van start.

Docenten en leermiddelen

Zoals hierboven staat beschreven wordt er tijdens deze bijscholing gebruik gemaakt van een nieuwe online tool. In deze tool is het mogelijk om digitaal te oefenen met het maken van een voetbalconditionele (team)planning. In deze tool vind je ook alle achtergrondinformatie rondom het stappenplan en het periodiseringsmodel. Naast het oefenen met het maken van een planning is het ook mogelijk om in deze tool jouw eigen voetbalconditionele (team)planning te maken.

De bijscholing wordt gegeven door docenten die ervaring hebben met werken in de top van het amateurvoetbal, jeugdvoetbal en bij de nationale (jeugd)teams. Daarnaast zijn deze docenten ook actief als expert voetbalconditie bij de topopleidingen van de KNVB. Zij begeleiden, ondersteunen en scholen de deelnemers in het maken van een voetbalconditionele (team)planning en het gebruik van de online tool.

Licentiepunten

Het volgen van een bijscholing is ook van belang in het kader van het verlengen van de trainerslicentie. Om voor een licentieverlenging in aanmerking te komen, moet je kunnen aantonen dat je twaalf studiepunten hebt behaald. De bijscholing van drie bijeenkomsten geeft recht op negen licentiepunten. De bijscholing van twee bijeenkomsten geeft recht op zes licentiepunten.

Doelgroep

Belangstellende (gediplomeerde) trainer-coaches zijn in het bezit van UEFA C Youth (TC III Jeugd), UEFA C (TC III Senioren), UEFA B Youth (TC II Jeugd) of UEFA B (TC II Senioren).

Kosten

De inschrijfkosten bedragen € 225,- voor drie bijeenkomsten. De inschrijfkosten voor twee bijeenkomsten komen op € 150,-.

Inschrijven

  1. Klik op onderstaande link.
  2. Kies bij district voor 'Landelijk'.
  3. Kies bij type voor ‘Bijscholing’.
  4. Kies bij categorie voor ‘Trainer-coach’.
  5. Kies bij subcategorie 'Bijscholing voetbalconditionele training'.
  6. Lees de voorwaarden en schrijf je in.

InschrijvenKlik hier om je in te schrijven voor de bijscholing.


Terug naar boven