Ontwikkelen van een speelwijze verdedigen

De KNVB is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen. Of het nu gaat om betaald of amateurvoetbal, op het veld of in de zaal: de KNVB Academie heeft een voorbeeldfunctie. In deze bijscholing zal vooral het verdedigen aan de orde komen. Daarbij is het interessant om te kijken naar de kansen en bedreigingen die ontstaan bij de verschillende speelwijzen van teams ten opzichte van elkaar.

Doelstelling

De Trainer Coach (TC) werkt aan de voetbalontwikkeling van het team en de individuele spelers, analyseert wedstrijden, formuleert voetbalproblemen en trainingsdoelstellingen. De TC bepaalt de speelwijze bij wedstrijden en presenteert dit aan de spelers. Op basis van de evaluaties (wedstrijdanalyses) stelt de TC zo nodig de trainingsplannen bij. De inzichten in de ontwikkeling van een speelwijze zijn voor elke TC aan de orde van de dag.

De doelstelling van de bijscholing ontwikkelen van een speelwijze is om te leren op basis van welke uitgangspunten keuzes worden gemaakt voor een bepaalde speelwijze. De deelnemer komt tot het formuleren van een eigen visie ten aanzien van de verschillende teamfuncties en taken die bij de speelwijze van zijn team horen.

Inhoud

Het is interessant om te kijken naar de kansen en bedreigingen die ontstaan

In deze bijscholing komt vooral het verdedigen aan de orde. Daarbij is het interessant om te kijken naar de kansen en bedreigingen die ontstaan bij de verschillende speelwijzen van teams ten opzichte van elkaar.

Wanneer een team bijvoorbeeld 1-4-3-3 speelt en de tegenstander 1-4-4-2: welke mogelijkheden zijn er dan om optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten van de spelers? Moet de teamorganisatie worden aangepast en 1-3-4-3 spelen of blijft een team 1-4-3-3 spelen, maar wordt de manier waarop wordt verdedigd aangepast?

Hoe verloopt het storen van twee spitsen tegenover de vier verdedigers van de tegenpartij? En hoe kunnen daaruit komende voetbalproblemen worden opgelost? Hoe kan in de training worden geanticipeerd op de speelwijze en teamorganisatie van de komende tegenpartij? Welke trainingsvormen lenen zich daar het beste voor?

Organisatie

Het ontwikkelen van een speelwijze, met als thema het verdedigen komt in vier bijeenkomsten van 3 uur, in theorie en praktijk aan de orde. De deelnemer past dit vervolgens toe in de eigen praktijk.

Licentiepunten

Naast het feit dat iedereen natuurlijk op de hoogte wilt blijven van de meest recente ontwikkelingen met betrekking tot het ontwikkelen van een speelwijze, is ook het discussiëren met collega-trainers en het uitwisselen van ervaringen zeer waardevol. Bijscholing is ook van belang in het kader van het verlengen van een licentie. Om voor licentieverlenging in aanmerking te komen, moet iemand kunnen aantonen dat hij/zij over voldoende licentiepunten beschikt.

Wie aan de gestelde eisen voldoet, ontvangt het certificaat 'Ontwikkelen van een speelwijze'. Dit certificaat geeft recht op 12 studiepunten die gebruikt kunnen worden voor verlenging van de trainerslicentie. Er worden geen deelcertificaten verstrekt als minder dan de vier bijeenkomsten zijn bijgewoond.

Doelgroep

Belangstellende (gediplomeerde) Trainer Coaches - UEFA C (TC3), UEFA B (TC2), UEFA A (TC1) en/of UEFA Pro (CBV).

Kosten

De inschrijfkosten bedragen € 215,-.

Inschrijven

Onderneem hiervoor de volgende stappen:

  1. Schrijf je in via het linkblok hieronder
  2. Kies bij 'District' voor je district
  3. Kies bij type voor ‘Bijscholing’
  4. Kies bij categorie voor ‘Trainer-coach’
  5. Kies bij subcategorie voor 'Ontwikkelen van een speelwijze verdedigen'
  6. Lees de voorwaarden en schrijf je in

InschrijvenKlik hier om je in te schrijven.

KNVB Academie

KNVB Academie, Postbus 515, 3700 AM Zeist

Terug naar boven