Bijscholing praktijkbegeleider

De KNVB is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen. Of het nu gaat om betaald of amateurvoetbal, op het veld of in de zaal: de KNVB Academie heeft een voorbeeldfunctie. Aandacht voor de bijscholing Praktijkbegeleider.

Het opleiden van kader vindt steeds meer plaats in de praktijk. Dit maakt de rol van praktijkbegeleiders steeds belangrijker voor zowel verengingen als het kader dat in opleiding is. De praktijkbegeleider draagt zorg voor de begeleiding en de evaluatie van het leren in de praktijk van de trainer/coach (in opleiding). De praktijkbegeleider begeleidt in het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van activiteiten (coachen bij wedstrijden, geven van trainingen en begeleiden van spelers).

Steuntje in de rug

Daarnaast fungeert de praktijkbegeleider als vraagbaak en helpt te reflecteren op de uitgevoerde activiteiten. De praktijkbegeleider is het steuntje in de rug.

Naast het feit dat u natuurlijk vaardigheden wilt aanleren om trainers/coaches (in opleiding) in de praktijk te begeleiden, is ook het discussiëren met collega praktijkbegeleiders en het uitwisselen van ervaringen zeer waardevol. Bijscholing is ook van belang in het kader van het verlengen van uw licentie. Om voor licentieverlenging in aanmerking te komen, moet u kunnen aantonen dat u 12 studiepunten heeft behaald. In overleg met de VVON zijn de criteria vastgelegd waaraan een erkende bijscholing/opleiding dient te voldoen. Indien een trainer in een periode (van 5 jaar) voorafgaand aan de licentieverlenging een vervolgopleiding heeft gevolgd geldt dit als vervanging van de verplichte  bijscholing.

In twee bijeenkomsten van 3 uur komt zowel theorie als voorbeelden uit de praktijk aan bod. Naast de twee bijeenkomsten worden door de deelnemers praktijkopdrachten- begeleiden van een trainer/coach (in opleiding)- uitgevoerd. De totale studiebelasting (thuisstudie) voor de opleiding bedraagt 18 uur. Wie aan de gestelde eisen voldoet, ontvangt het certificaat. Dit certificaat geeft recht op 12 studiepunten die gebruikt kunnen worden voor verlenging van de trainerslicentie. Er worden geen deelcertificaten verstrekt als minder dan de 2 bijeenkomsten zijn bijgewoond.

Doelgroep

Belangstellende (gediplomeerde) trainer-coaches minimaal in het bezit van TCIII Jeugd of TC III Senioren.

Organisatie

De opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten van 3 uur.

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 92,-

Inschrijven

Onderneem hiervoor de volgende stappen:

  1. Schrijf je in via het linkblok hieronder
  2. Kies bij 'District' voor je district
  3. Kies bij type voor ‘Bijscholing’
  4. Kies bij categorie voor ‘Trainer-coach’
  5. Kies bij subcategorie voor 'Praktijkbegeleider'
  6. Lees de voorwaarden en schrijf je in

InschrijvenKlik hier om je in te schrijven.

KNVB Academie

KNVB Academie, Postbus 515, 3700 AM Zeist

Terug naar boven