Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nakijken van opdrachten

 1. Opdrachten overzicht
 2. Statussen van een opdracht
 3. Beoordelingsschalen
 4. Soorten opdrachten
 5. Niet na te kijken opdrachten
 6. Notificaties

In Dugout is een speciaal overzicht ontwikkeld voor docenten. Dit overzicht geeft de docent snel een overzicht van de voortgang van deelnemers en maakt het nakijken van opdrachten makkelijker.

Opdrachten overzicht

De opdrachten overzicht is te bereiken via de Docentendashboard en de zijnavigatie. Aan de linkerkant van het overzicht staan de namen van van alle deelnemers op alfabetische volgorde. Aan de bovenkant van het overzicht staan alle titels van alle opdrachten die nagekeken of bekeken kunnen worden. Alle titels zijn klikbaar en geven jou meer informatie over de desbetreffende opdracht.

Door naar rechts te scrollen, kun je de overige opdrachten bekijken. De opdrachten zijn op chronologische volgorde van gecategoriseerd.

— Foto: Voorbeeld opdrachten overzicht 

Statussen van een opdracht

Er zijn vier statussen beschikbaar die de status van de opdracht aangeven;

 • Blauw uitroepteken - Opdracht is ingeleverd en dient nagekeken te worden
 • Rode kruis - Opdracht is niet voldoende. Afhankelijk van de opdracht instellingen mag de deelnemer de opdracht wel of niet opnieuw inleveren
 • Groene vink - Opdracht is voldoende. Deelnemer heeft de opdracht afgerond
 • Twee groene vinken - Opdracht is goed. Deelnemer heeft de opdracht afgerond

Bij ontwikkelopdrachten zijn er twee extra statussen beschikbaar;

 • Rood cirkel teken - Opdracht is nog niet voldoende en de opdracht mag opnieuw ingeleverd worden
 • Groen cirkel teken - Opdracht is voldoende en de opdracht mag opnieuw ingeleverd worden

— Foto: Voorbeeld nakijkvenster met reguliere beoordelingsschaal 

Beoordelingsschalen

Bij het nakijken van een opdracht zijn verschillende beoordelingsschalen beschikbaar, afhankelijk van de soort opdracht.

Reguliere opdrachten

Bij reguliere opdrachten wordt gebruikt gemaakt van de volgende beoordelingsschaal:

 • Niet voldoende: deelnemer moet de opdracht opnieuw inleveren.
 • Voldoende: Opdracht heeft de opdracht behaald en afgerond.
 • Goed: Opdracht heeft de opdracht behaald en afgerond.

Ontwikkel opdrachten

Bij ontwikkelopdrachten wordt gebruik gemaakt van de volgende beoordelingsschaal:

 • Opnieuw inleveren - niet voldoende: Opdracht is ingeleverd voor feedback en opdracht is niet voldoende. Deelnemer mag de opdracht opnieuw inleveren.
 • Opnieuwe inleveren - voldoende: Opdracht is ingeleverd voor feedback en opdracht is voldoende. Deelnemer mag de opdracht opnieuw inleveren.
 • Niet voldoende: Opdracht is ingeleverd voor eindbeoordeling en opdracht is niet voldoende.
 • Voldoende: Opdracht is ingeleverd voor eindbeoordeling en de opdracht is behaald en afgerond.
 • Goed: Opdracht is ingeleverd voor eindbeoordeling en de opdracht is behaald en afgerond.

Opdrachten zonder beoordeling

Er zijn opdrachten waarbij een docent alleen informatie wilt ophalen van bij deelnemers om hiermee de bijeenkomst beter voor te bereiden. Bij dit soort opdrachten is er maar één optie mogelijk om aan te kliken, namlijk Bekeken

PVB niveau 1 en 2

Bij PVB opdrachten voor niveau 1 en 2 wordt vaak gebruik gemaakt van de voglende beoordelingsschaal:

 • Niet behaald
 • Behaald

PVB niveau 3 en hoger

Bij PVB opdrachten voor niveau 3 en hoger wordt vaak gebruik gemaakt van de voglende beoordelingsschaal:

 • Cijfers 1 t/m 5: Deelnemer heeft de PVB niet behaald.
 • Cijfers 6 t/m 10: Deelnemer heeft PVB behaald.

Soorten opdrachten

Hieronder worden de meest gebruikte opdrachten in activiteiten beschreven:

Inleveropdracht

Een inleveropdracht is een opdracht waarbij een deelnemer een bestand, website link en/of toelichting kan inleveren. Deze opdracht wordt vaak gebruikt voor het inleveren van een CV, Training voorbereiding formulier document, PVB's of een reflectieverslag

— Voorbeeld van de deelnemerskant van een inleveropdracht

Formulier opdracht

Een Formulier opdracht is een opdracht die bestaat uit vaak bestaat uit meerdere stappen. Deze opdracht kan bestaan uit verschillende elementen zoals een tekening gemaakt in de Dugout tekentool, ingeleverde bestanden, teksten, (opgenomen) video's en audio. Tussentijds feedback vragen aan de docent zonder beoordeling is ook mogelijk, mits dit is toegevoegd door de ontwikkelaar. Deze opdracht wordt vaak gebruikt als Training voorbereiding formulier, Wedstrijd analyse formulier, PDCA opdracht, reflectie- of observatie verslagen, PVB'sinleveropdracht en meer.

— Voorbeeld van het nakijkscherm van een Formulier opdracht

Zelfscan

De zelfscan opdracht is speciaal gemaakt en is een afgeleide van de Enquete opdracht. Deelnemers vullen een in Dugout digitaal de zelfscan. Deze opdracht kan een deelnemer meerdere malen invullen. De zelfscan is op dit moment nog niet te vinden in het Opdrachten overzicht. De resultaten staan apart vermeld op de hoofdpagina van de activiteit.

 

H5P opdracht (o.a. interactieve video's)

Een H5P opdracht is een opdracht type waarvan de inhoud kan verschillen. In Dugout wordt deze opdracht het meest gebruikt voor interactieve video's, echter kan het ook een vragenlijst, presentatie, e-game en meer zijn. De resultaten van een H5P opdracht zijn te vinden via het Opdrachten overzicht.

— Voorbeeld van het nakijkscherm van een interactieve video uit H5P

Enquête 

De enquête is een vragenlijst opdracht die gebruikt kan worden voor opdrachten als C.V, reflectie- en observatie opdrachten en meer. De resultaten zijn zichtbaar als samenvatting of per ingevulde respons. De resultaten zijn vindbaar via het Opdrachten overzicht.

Test

Deze opdracht maakt het je mogelijk om testen te ontwerpen en te publiceren. Een test kan meerkeuzevragen, waar/onwaar-vragen, kortantwoord vragen en koppelvragen bevatten. De vragen worden per categorie bewaard in een databank. Ze kunnen hergebruikt worden binnen het vak en zelfs over verschillende vakken. Tijdens de test kun je meer pogingen toestaan. Elke poging wordt automatisch genoteerd en de leraar kan kiezen of er feedback gegeven wordt of om de juiste antwoorden te tonen. Deze module kan automatisch verbeteren en cijfers toekennen. De resultaten van een test opdracht zijn te vinden via het Opdrachten overzicht, echter om de individuele resultaten te bekijken, moet je klikken op de titel van de opdracht en via daar navigeren naar de individuele resultaten.

— Voorbeeld resultaten Test opdracht 

Niet na te kijken opdrachten

Niet alle opdrachten dienen nagekeken te worden. Denk hier aan het bekijken van een document, bezoeken van een website of het bekijken van een een video. De ontwikkelaar van de activeit kan ervoor kiezen om via het opdrachten overzicht inzicht te geven of een deelnemer niet na te kijken opdrachten heeft bekeken. Er zal dan een groen vinkje verschijnen bij de opdracht.

 

Notificaties

Docenten ontvangen initieel geen e-mail notificaties van ingeleverde opdrachten. Er is gekozen om de To do lijst te ontwikkelen hiervoor in de plaatst. De To do lijst heeft een goed overzicht van alle opdrachten die nagekeken moeten worden, zonder dat een docent een stroom aan e-mails ontvangt.

Deelnemers ontvangen wel een e-mail notificaties na elke opdracht die is nagekeken.