Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Basisstructuur van een activiteit in Dugout

In Dugout worden voornamelijk templates ontwikkeld voor opleidingen, bij- en opscholingen. Deze hebben veelal dezelfde opbouw van een template maar kunnen op verschillende plekken verschillen. Hieronder beschrijven wij de meest voorkomende structuur van een template in Dugout.

De meeste templates bestaan uit drie tot vijf elementen;

 • Docentendashboard
 • Voor docenten
 • Bijeenkomsten
 • Opdrachten
 • Proeven van bekwaamheid

Docentendashboard

Het docentendashboard is speciaal ontwikkeld om docenten te helpen overzicht te houden over hun activiteit en het werken in Dugout makkelijk en prettig te maken. Dit dashboard kan per activiteit verschillen. De meeste zullen een opbouw hebben, vergelijkbaar met de afbeelding hieronder.

Snelkoppelingen

De snelkoppelingen verwijzen naar plekken en mappen elders binnen een activiteit. De meest voorkomende snelkoppelingen zijn:

 • Aanwezigheid invoeren - Het aanpassen van de aanwezigheidstatus van deelnemers bij een bijeenkomst.
 • Bestanden bekijken - Bekijken van docentenmaterialen zoals het leerplan, presentaties, PVB's en meer.
 • Opdracht overzicht - Het overzicht van alle opdrachten van alle deelnemers en de status van deze opdrachten.
 • Medelingen toevoegen - Een snelkoppeling naar de Mededelingen sectie waar docenten meldingen kunnen plaatsen, die alle deelnemers kunnen zien en op kunnen reageren.
 • Docentenverdeling - Een snelkoppeling naar de sectie waar activiteiten meer meer dan één docent, de deelnemers kan verdelen over de verschillende docenten. Dit is handig bij voor het opdrachten overzicht en en meer.

— Snelkoppelingen en to-do lijst voor docenten

To-do lijst

In de to-do lijst vind je opdrachten die zijn ingeleverd door deelnemers en nagekeken of bekeken moet worden. Door middel van het klikken op de titel van de desbetreffende opdracht, open je het nakijkvenster en wordt gelijk de eerst na te kijken opdracht getoond. 

De taken verdwijnen op het moment dat je de opdracht hebt beoordeeld of of de status van de opdracht hebt gewijzigd naar Bekeken.

LET OP: deze lijst houdt nog geen rekening met de docentenverdeling. Mocht je dus met meerdere docenten binnen een activiteit actief zijn, dan zie je in deze lijst alle ingeleverde opdrachten en niet specifiek van jouw groep deelnemers. Deze functionaliteit zal binnenkort toegevoegd worden aan Dugout.

— Informatie over de volgende bijeenkomsten en activiteit berichten

Volgende bijeenkomst

De kaart Volgende bijeenkomst toont de eerstvolgende bijeenkomst. De bijeenkomsten worden automatisch getoond op basis van datum en tijd. Deze kaart is vaak ook beschikbaar voor deelnemers.

Laatste forum- en mededeling berichten

De kaart Laatste formubericht toont de laatste forum- of mededeling bericht die geplaatst is binnen een activiteit. Je kunt op het het kaartje klikken om het bericht te bekijken. Deze kaart is vaak ook beschikbaar voor deelnemers.

LET OP: Deze kaart houdt nog geen rekening met Beperkte voorwaarden zoals forum berichten die specifiek zijn bedoeld voor een groep deelnemers. Deze functionaliteit zal binnenkort toegevoegd worden aan Dugout.

Voor docenten

Binnen de sectie Voor docenten staan linkjes naar omgevingen die specifiek zijn bedoeld voor alleen docenten van een activiteit. Deze sectie is niet te zien voor deelnemers. Binnen deze sectie vind je altijd de link naar Aanwezigheid bijeenkomsten en Docentenmaterialen. De overige linkjes varieren per opleiding, bij- en opscholing. 

 • LET OP: De resultaten van de zelfscan(s) zijn vaak alleen te vinden via deze sectie. Deze resultaten zijn nog niet te vinden via de Opdrachten overzicht. Deze mogelijkheid zal binnenkort toegevoegd worden aan de Opdrachten overzicht.

Bijeenkomsten

Een activiteit bestaat voornamelijk uit één of meerdere bijeenkomsten. Een bijeenkomst bestaat vaak uit de volgende vier elementen:

 • Bijeenkomst kaart
 • Informatie over de bijeenkomst
 • Opdrachten voor thuis
 • Extra achtergrondinformatie en verdieping (optioneel)

Bijeenkomst kaart

De bijeenkomst kaart toont de datum, tijd en locatie van een bijeekomst. Alle docenten hebben de bevoegdheid om de volgende informatie zelfstandig te wijzigen:

 • De locatie kun je wijzigen door te klikken op het oranje pinnetje onder Acties.
 • De datum en/of tijd kun je wijzigen door te klikken op de agenda icoon onder Acties.

Ook kunnen docenten extra sessie(s) toevoegen aan een bijeenkomst. Dit doe je door linksboven in het kaartje te klikken op het blauwe plusje achter Sessie.

Het verdelen van deelnemers over sessies is nodig op het moment dat er meer dan één sessie binnen een bijeenkomst bestaat. Het verdelen van deelnemers kun je doen door te klikken op de oranje poppetjes icoon onder Acties.

Informatie over de bijeenkomst

Onder de bijeenkomstkaart vind je de informatie over de bijeenkomst. Dit element bestaat vaak uit drie elementen, namelijk:

 • Leerdoelen van de bijeenkomst
 • Uitleg wat er gedaan wordt tijdens de bijeenkomst
 • Welke opdrachten de deelnemer voor de bijeenkomst moet hebben voltooid

Opdrachten voor thuis

De opdrachten voor thuis bestaat uit verschillende (vooractivatie) opdrachten die de deelnemer moet uitvoeren voordat dat hij of zij deelneemt aan de bijeenkomst. Er zijn twee soorten opdrachten:

 • uitvoer opdrachten zoals een interactieve video, enquete of een lees opdracht waarbij een deelnemer de opdracht moet uitvoeren zonder een beoordeling of direct een beoordeling ontvangt na het uitvoeren van de opdracht.
 • inleveropdrachten zoals een trainingvoorbereiding module of een verslag waarbij een deelnemer een opdracht inlevert ter beoordeling.

Bijna alle resultaten van deze opdrachten zijn terug te vinden in het Opdrachten overzicht. Je kunt ook op de opdracht klikken en via de opdracht de resultaten van de opdracht bekijken.

Extra achtergrondinformatie en verdieping (optioneel)

Dit element bestaat vaak uit documenten, webpagina's of video's die deelnemers kunnen bekijken en gebruiken om zichzelf verder te verrijken met informatie. Via het Opdrachten overzicht wordt niet bijgehouden of deelnemers deze informatie ook daadwerkelijk bekijken of gebruiken.

Opdrachten

De sectie Opdrachten wordt gebruikt in specifieke opleidingen zoals de UEFA B en HO PRO. Binnen deze sectie vind je vaak de ontwikkel- en beoordelingsopdrachten. Wanneer deze opdrachten worden uitgevoerd, zal de ingeleverde opdracht te zien zijn in de to do-lijst van de docenten.

Proeven van bekwaamheid

De sectie Proeven van bewkaamheid (PVB's) wordt gebruikt in specifieke opleidingen zoals de UEFA C YOUTH en UEFA GOALKEEPING A. Wanneer een PVB worden uitgevoerd of aangevraagd, zal de  te zien zijn in de to do-lijst van de docenten.