Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gebruik maken van virtuele klasruimte Big Blue Button

De virtuele klasruimte Big Blue Button wordt binnen verschillende opleidingen en bijscholingen in Dugout gebruikt. Dit kan zijn tussen docent en deelnemers, maar ook onderling tussen deelnemers. Hieronder vind je informatie over het gebruik van Big Blue Button in Dugout.

BigBlueButton is een professionele oplossing om online en virtual classrooms te faciliteren. Deel audio en video, je slides of je scherm met deelnemers. Zet breakout rooms of polls in om je deelnemers te activeren. 

Deelnemers kunnen eenvoudig deelnemen aan je online sessie, via tekstchat of met audio en video. 

Docenten en moderators voegen eenvoudig hun presentaties toe, of gebruiken het interactieve whiteboard om samen te werken

Welke browsers kan ik gebruiken?

Om te zorgen dat BigBlueButton een hoge kwaliteit aan audio, video en scherm delen kan leveren, heeft het een ingebouwde ondersteuning voor "web realitime communicatie bibliotheken". De technische term is WebRTC.


WebRTC is standaard ondersteund door alle grote webbrowsers zoals Chrome, Firefox, Safari en Safari Mobile. Voor het beste resultaat op desktops en laptops wordt Chrome en Firefox aangeraden. 

Werk je met een Chromebook, gebruik dan de ingebouwde Chrome browsers


De ondersteuning van WebRTC in een browser wordt steeds meer gebruikt. Microsoft heeft onlangs een nieuwe versie van Microsoft Edge uitgebracht die het Chromium open source project gaat ondersteunen. Dit houdt in dat Windows 10 computers die gebruik maken van deze nieuwe versie van Edge, met 1 druk op de knop BigBlueButton kan gaan gebruiken. Let op BigBlueButton werkt dus NIET op Internet Explorer!

Note: wil je BBB gebruiken op je tablet en/of telefoon? Gebruik dan een van de aangeraden browsers! 

Downloaden Google Chrome Downloaden Google Chrome Klik hier om Google Chrome te downloaden

Mozilla Firefox Mozilla Firefox Klik hier om Mozilla Firefox te downloaden

Geen connectie met microfoon en/of webinar

Kun je geen connectie maken met je microofoon en zie je de error melding 1020 of 1007? Probeer Big Blue Button op een andere computer/laptop of device óf vanuit een ander "internet" punt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de WIFI connectie extra firewall beschermingen heeft waardoor dit probleem kan ontstaan.

Problemen met video

Haperingen

Voor BBB raden we een minimale verbinding aan van 1Mbits download en 0.5Mbits upload. Gebruikers kunnen hun actuele snelheid testen via: https://www.speedtest.net/.

Wil niet starten

Controleer of je webbrowser toestemming heeft om een webcamera te mogen opstarten voor de BBB omgeving. In Chrome herken je dit aan het webcamera icoontje aan de rechterkant in de adresbalk.

Goed

 

Fout

Oplossing

  • Klik op het webcamera icoontje
  • Selecteer de bovenstaande optie " [xxxURL BBB] altijd toegang tot je camera geven"