Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Basisstructuur van een activiteit in Dugout

In Dugout hebben de meeste opleidingen, bij- en opscholingen veelal dezelfde opbouw maar kunnen op verschillende plekken verschillen. Hieronder beschrijven wij de meest voorkomende structuur van een activiteit in Dugout.

De meeste templates bestaan uit twee tot vier elementen;

 • Deelnemersdashboard
 • Bijeenkomsten
 • Opdrachten
 • Proeven van bekwaamheid

Deelnemersdashboard

Het deelnemerdashboard is speciaal ontwikkeld om deelnemer te helpen overzicht te houden over hun activiteit en het werken in Dugout makkelijk en prettig te maken. Dit dashboard wordt bijna alle activiteiten in Dugout gebruikt en bestaat uit vier elemenen;

 • Voortgangsbalken
 • To do-lijst
 • Volgende bijeenkomst
 • Laatste forumbericht

Voortgangsbalken

Onder de titel van de activiteit en boven de To-do lijst vind je twee voortgangsbalken:

 • Opdrachten: Deze balk laat zien hoeveel opdrachten jij hebt uitgevoerd. Deze balk geef niet aan of deze opdrachten goed beoordeeld zijn en zijn afgerond. Deze balk wordt automatisch bijgewerkt op het moment dat opdrachten worden uitgevoerd en afgerond.
 • Bijeenkomsten: Deze balk laat zien bij hoeveel bijeenkomsten jij aanwezig bent geweest en eventueel hoeveel je er hebt gemist. Deze balk wordt aangevuld op het moment dat de docent de aanwezigheidsstatus van een bijeenkomst heeft bijgewerkt in Dugout.

To-do lijst

In de to-do lijst vind je alle (vooractivatie) opdrachten die je voor een bepaalde datum moet afronden. De datum die zichtbaar is in jouw To-do lijst is vaak 2 dagen voor de eerst volgende bijeenkomst. Klik op de opdracht in de To-do lijst om gelijk aan de slag te gaan met de opdracht.

Een opdracht verdwijnt uit de To-do lijst als de opdracht is voltooid. Het voltooien van een opdracht kan op verschillende manieren en is afhankelijk van het type opdracht waaar je mee bezig bent. Een inleveropdracht verdwijnt op het moment dat 

LET OP!

 • Opdrachten zoals PVB's en beoordelingsopdrachen die niet onder een bijeenkomst vallen, zijn voorlopig nog niet zichtbaar in jouw To-do lijst. Deze functionaliteit wordt binnenkort ontwikkeld en toegevoegd aan Dugout.
 • Opdrachten die ingeleverd zijn maar opnieuw ingeleverd moeten worden op dit moment niet opnieuw getoond in jouw To-do lijst. Deze functionaliteit wordt binnenkort ontwikkeld en toegevoegd aan Dugout. Je ontvang wel een e-mailnotificatie na elke beoordeling van een docent.

Volgende bijeenkomst

De kaart Volgende bijeenkomst toont de eerstvolgende bijeenkomst. De bijeenkomsten worden automatisch getoond op basis van datum en tijd. 

Laatste forum- en mededeling berichten

De kaart Laatste formubericht toont de laatste forum- of mededeling bericht die geplaatst is binnen een activiteit. Je kunt op het het kaartje klikken om het bericht te bekijken. 

Bijeenkomsten

Een activiteit bestaat voornamelijk uit één of meerdere bijeenkomsten. Een bijeenkomst bestaat vaak uit de volgende vier elementen:

 • Bijeenkomst kaart
 • Informatie over de bijeenkomst
 • Opdrachten voor thuis
 • Extra achtergrondinformatie en verdieping (optioneel)

Bijeenkomst kaart

De bijeenkomst kaart toont de datum, tijd en locatie van een bijeekomst.

LET OP! Deelnemers ontvangen nog geen e-mailnotificatie op het moment dat er een wijziging wordt gemaakt in de datum, tijd of locatie. Deze functionaliteit zal binnenkort toegevoegd worden. De docent zal zelf actief communiceren met de deelnemers op het moment dat er wijzigingen zijn. 

Informatie over de bijeenkomst

Onder de bijeenkomstkaart vind je de informatie over de bijeenkomst. Dit element bestaat vaak uit drie elementen, namelijk:

 • Leerdoelen van de bijeenkomst
 • Uitleg wat er gedaan wordt tijdens de bijeenkomst
 • Welke opdrachten voor de bijeenkomst voltooid moeten worden

Opdrachten voor thuis

De opdrachten voor thuis bestaat uit verschillende (vooractivatie) opdrachten die een deelnemer moet uitvoeren voordat dat hij of zij deelneemt aan de bijeenkomst. De uitvoer opdrachten zijn te herkennen doordat ze een oranje kleur hebben en een Open button hebben achter de titel van de opdracht. Er zijn twee soorten opdrachten:

 • uitvoer opdrachten zoals een interactieve video, enquete of een lees opdracht waarbij een deelnemer de opdracht moet uitvoeren zonder een beoordeling of direct een beoordeling ontvangt na het uitvoeren van de opdracht.
 • inleveropdrachten zoals een trainingvoorbereiding module of een verslag waarbij een deelnemer een opdracht inlevert ter beoordeling. Bij opleidingen zoals Pupillen- en Juniorentrainer zijn een aantal inleveropdrachten, ook beoordelingsopdrachten. Deze hebben in deze opleidingen geen aparte sectie.

Voortgang van de opdracht is direct te zien in de startpagina van de activiteit. Beoordeelde opdrachten krijgen een blauwe kleur en een status icoon die aangeeft wat de status is van de opdracht.

Er zijn vier statussen:

 • Blauw klokje - Opdracht is ingeleverd en je wacht op de beoordeling van de docent
 • Rood kruisje - Opdracht heeft de beoordeling (Nog) niet voldoende gekregen. In de meeste gevallen mag je de opdracht opnieuw inleveren
 • Groen vinkje - Opdracht heeft de beoordeling Voldoende gekregen. De opdracht is afgerond.
 • Twee groene vinkjes - Opdracht heeft de beoordeling Goed gekregen. De opdracht is afgerond.

Daarnaast zijn er twee speciale statussen voor ontwikkel- en beoordelingsopdrachten:

 • Rode cirkel met een kruis- Opdracht heeft de beoordeling Onvoldoende - opnieuw inleveren gekregen
 • Groene cirkel met een vinkje - Opracht heeft de beoordeling Voldoende - opnieuw inleveren gekregen.

Ontwikkelopdrachten mogen meerdere keren worden ingeleverd, voordat ze uiteindelijk een eindbeoordeling Niet voldoende, Voldoende of Goed krijgen. Alle resultaten zijn ook te vinden in het linkermenu onder Resultaten.

Extra achtergrondinformatie en verdieping (optioneel)

Dit element bestaat vaak uit documenten, webpagina's of video's die deelnemers kunnen bekijken en gebruiken om zichzelf verder te verrijken met informatie. Deze opdrachten zijn niet verplicht. Dit is te zien doordat er geen Open button achter de titel staat van de opdracht en dat de opdrachttitel een blauwe kleur heeft.

Bijeenkomst(en) en/of opdracht(en) met beperkte toegang

Binnen sommige opleidingen, bij- of opscholingen zijn niet alle bijeenkomst opdrachten zichtbaar. Hier zijn beperkende voorwaarde actief. De meest voorkomende beperking is het vrijkomen van opdrachten een aantal uur na het verlopen van een voorgaande bijeenkomst. Ook kan het zijn dat er beperkingen zijn op basis van behaalde resultaten van voorgaande opdrachten of opdrachten die specifiek ontwikkeld zijn voor bepaalde deelnemers.

BeoordelingsOpdrachten

De sectie (beoordelings)opdrachten wordt gebruikt in specifieke opleidingen zoals de UEFA B en HO PRO. Binnen deze sectie vind je vaak de ontwikkel- en beoordelingsopdrachten. Wat voor opdracht het is, staat beschreven in de opdracht. Dit zijn voornamelijk inleveropdrachten waarbij je één of meerdere documenten moet inleveren, een formulier moet invullen in Dugout of een website link moet toevoegen.

LET OP: Deze opdrachten zijn nog niet zichtbaar in jouw To do-lijst. Deze functionaliteit zal binnenkort beschikbaar.

Proeven van bekwaamheid

De sectie Proeven van bewkaamheid (PVB's) wordt gebruikt in specifieke opleidingen zoals de UEFA C YOUTH en UEFA GOALKEEPING A. Bij elke PVB staat uitleg hoe je deze moet uitvoeren. Sommige PVB's dienen eerst aangevraagd te worden. Dit kun je doen door te klikken op de desbetreffende PVB en de instructies te volgen. 

Andere PVB's kun je na het lezen van de instructies zelfstandig uitvoeren en inleveren. Lees de instructies goed en neem contact op met je docent als je vragen hebt.

LET OP: Deze opdrachten zijn nog niet zichtbaar in jouw To-do lijst. Deze functionaliteit zal binnenkort beschikbaar.