Praktijkverhalen

Hieronder staat een aantal praktijkverhalen over het thema scheidsrechters.

Persoonlijke benadering werkt bij ZSVDe invoering van de nieuwe spelvormen voor pupillen stelde ZSV afgelopen zomer voor een probleem. Want waar moest de club uit Deurne al die spelbegeleiders vandaan halen?

Jeugd bereikt jeugd bij spelregelavond vv AltenaBij vv Altena werd onlangs een spelregelavond georganiseerd. Op zich misschien niet zo heel bijzonder, maar de ‘docenten’ van die spelregelavond waren dat wel. Begeleiding speerpunt bij Enter VooruitHet goed begeleiden van scheidsrechters is volgens voetbalvereniging Enter Vooruit een cruciaal onderdeel van een goed scheidsrechtersbeleid. Daarom heeft de club uit het Twentse Rijssen het als speerpunt opgenomen in haar scheidsrechtersplannen. Arbitragecommissie DVV Duiven blijft in bewegingHet is geen gemakkelijke opgave om bij een club met ruim 1100 leden ieder weekend weer alle wedstrijden te voorzien van een scheidsrechter. Je hoeft Dennis van Aken van DVV Duiven er niets over te vertellen. “Maar toch lukt het ons in bijna alle gevallen”, vertelt hij niet zonder trots. Amsterdamse clubs werken samen bij arbitrageKennis en scheidsrechters uitwisselen. Dat was het doel van vijf clubs uit Amsterdam-Oost toen zij in 2016 begonnen met een samenwerking op het gebied van arbitrage.

Scheidsrechtersplatform doet wonderen Bij FC De Rakt hoeven scheidsrechters niet bang meer voor te zijn voor een belletje op vrijdagavond. Met het scheidsrechtersplatform behoren de problemen tot het verleden.

Meer en betere jeugdscheidsrechtersBij VV Wilhelmus krijgen jonge scheidsrechters goede begeleiding. Dat zorgt ieder jaar voor een grote lichting met getalenteerde pupillenscheidsrechters. VV UNA scoort met spelregelavondenVV UNA stelt alles in het werk om alle tweedejaars B-junioren dit jaar hun spelregelbewijs te laten halen.

Asser scheidsrechters maken elkaar beterNa een scheidsrechtersbijeenkomst besloten de Asser clubs nauwer samen te gaan werken.

Hoe ga je om met een scheidsrechterstekort?Het vinden van voldoende scheidsrechters is voor veel verenigingen een wekelijks terugkerend probleem. Wat kun je als club doen om het scheidsrechterstekort aan te pakken?

Cursus spelbegeleider voor iedereen toegankelijkMet de komst van de nieuwe spelvormen binnen het pupillenvoetbal is ook de rol van de scheidsrechter veranderd. Om die reden organiseert de KNVB de cursus spelbegeleider/pupillenscheidsrechter.


Terug naar boven