Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Overzicht praktijkverhalen werving en behoud

Veel club hebben mooie initiatieven opgezet rond het thema ledenwerving en -behoud. Hieronder vind je ze allemaal.

Werving en behoud

Leerdam Sport’55 gaat de strijd aan met de uitstroom van pupillen Leerdam Sport’55 gaat de strijd aan met de uitstroom van pupillen Na een bestuursgesprek is leerdam Sport'55 begonnen om de uitstroom van pupillen tegen te houden.

FCV Venlo groeit als kool: ‘Alle spelers doen er toe’ FCV Venlo groeit als kool: ‘Alle spelers doen er toe’ Ze knappen bijna uit hun jasje, bekent Bert Vercoulen. En dat is geen wonder, want FCV Venlo groeide binnen een paar jaar van een vereniging met vierhonderd naar een club met zevenhonderd leden.

Winterzaalvoetbalcompetitie voor jeugd in Noord-Nederland Winterzaalvoetbalcompetitie voor jeugd in Noord-Nederland Sinds jaar en dag duikt de jeugd van een groot aantal clubs in Noord-Nederland in de wintermaanden de zaal in. Deze combinatie van veld- en zaalvoetbal werkt. Randvoorwaarden zijn basis voor succes Randvoorwaarden zijn basis voor succes Als de randvoorwaarden goed zijn kun je bouwen aan succes. Dat is het streven van JSV Nieuwegein. De Utrechtse club moest zelfs een ledenstop inlasten. Ledengroei door actief activiteitenbeleid Ledengroei door actief activiteitenbeleid Leden willen meer dan alleen voetballen. Vandaar dat FC Berghuizen door het seizoen heen veel activiteiten en uitjes organiseert. Binnen zes jaar steeg het ledenaantal met ruim vijftig procent. Spelen op zondag is de oplossing Spelen op zondag is de oplossing VV de Meern hikte tegen een wachtlijst aan van zo’n driehonderd kinderen. In plaats van een ledenstop in te lasten, koos het ervoor om, behalve op zaterdag, ook op zondag te voetballen.

Soepele overgang van junioren naar senioren Soepele overgang van junioren naar senioren De oprichting van een technisch commissie zorgt er bij RKVV Dommelen voor dat de wensen van de leden in kaart worden gebracht. De overgang van junioren naar senioren verloopt hierdoor veel soepeler. Ledenbehoud door volledige teamdoorstroom Ledenbehoud door volledige teamdoorstroom VV Foreholte slaagt erin spelers in de juniorencategorie veelal binnenboord te houden en aan de club te binden. Dit doet het door teams zo lang mogelijk volledig intact te houden. Zo behoud je studenten Zo behoud je studenten Robur et Velocitas zag veel A-junioren vanwege studie de club verlaten. De seniorentak telde nog maar zeven teams. Het bestuur en de spelers vonden samen een oplossing. Jeugdspelersraad stopt krimp jeugdafdeling Jeugdspelersraad stopt krimp jeugdafdeling VV Loenermark kampte met een krimpende jeugdafdeling en besloot met de jongeren te gaan praten. Een bloeiende jeugdspelersraad is het resultaat.

7x7

'We hebben sowieso de mooiste shirts' 'We hebben sowieso de mooiste shirts' Twaalf finalisten van het NK Continental 7x7 35/45+-voetbal reisden op zaterdag 15 juni af naar het KNVB -sportcomplex in Zeist. Zo ook het 45+-team van Wodanseck uit Wolfheze. Twentse clubs pionieren met zeven tegen zeven in het vrouwenvoetbal Twentse clubs pionieren met zeven tegen zeven in het vrouwenvoetbal Vrouwenteams van UD Weerselo, v.v. Oldenzaal, RSC Rossum, FC Berghuizen, FC Aramea, MVV'29, Phenix en DTC'07 werken sinds kort samen een competitie af. 45+ voetbal: Boys will be boys 45+ voetbal: Boys will be boys Aquajoggen? Senioren-gymnastiek? Niet voor Fred Dijkstra (67) en zijn team: die staan gewoon nog lekker iedere dinsdagochtend een balletje te trappen.

G-voetbal

Voetbal+ scoort bij SC Woezik Voetbal+ scoort bij SC Woezik Bij SC Woezik werd onlangs gestart met het initiatief Voetbal+. Voetbal voor mensen met een beperking. Het werd een doorslaand succes. Een plek waar iedereen zich thuis kan voelen Een plek waar iedereen zich thuis kan voelen Een plek waar alle kinderen kunnen sporten, ook wanneer ze een beperking hebben. Een plek ook, waar iedereen zich thuis kan voelen.

Meiden- en vrouwenvoetbal

Meidenvoetbal profiteert van regiosamenwerking Meidenvoetbal profiteert van regiosamenwerking In de regio Den Haag werken verschillende verenigingen actief met elkaar samen. Om elkaar zo veel mogelijk te helpen, te versterken, te inspireren, te leren van elkaar, gebruik te maken van elkaars kennis en kwaliteiten en hun krachten te bundelen.

Driemaal zoveel leden door combi veld- en zaalvoetbal Driemaal zoveel leden door combi veld- en zaalvoetbal Nieuw Roden koppelt veldvoetbal met zaalvoetbal voor vrouwen. Binnen vier jaar verdriedubbelde het ledenaantal en stoomde de club in de zaal door naar de Eredivisie.

Groei vrouwenvoetbal met speciale werkgroep Groei vrouwenvoetbal met speciale werkgroep Bij DZC’68 kreeg het meiden- en vrouwenvoetbal een prominente plek in het beleidsplan. Dankzij goede werving en acties om bestaande leden te behouden, groeide het ledenaantal spectaculair. Noordwijkse clubs slaan handen ineen om meiden te laten voetballen Noordwijkse clubs slaan handen ineen om meiden te laten voetballen Twee bloedgroepen samensmelten. Dat kan nogal eens weerstand oproepen, zeker in de voetbalwereld. Maar in Noordwijk realiseerde een aantal nuchtere mensen al snel dat het niet anders kon.

Vrienden- en Vriendinnendagen

Vrouwenteam organiseert Vriendinnendag Vrouwenteam organiseert Vriendinnendag Bij SC Buitenveldert neemt de vrouwenselectie de organisatie van de jaarlijkse Vriendinnendag voor haar rekening. Op de eerste edities kwamen zo’n 35 meisjes af. Met een smile naar huis bij Vrienden- & vriendinnendagen DTS Ede Met een smile naar huis bij Vrienden- & vriendinnendagen DTS Ede Voor DTS Ede is het organiseren van een Vrienden- & Vriendinnendag een automatisme geworden. De club ziet het als de ideale manier om nieuwe leden te werven én om de vereniging optimaal te promoten. FC Berghuizen laat meiden ervaren hoe leuk voetbal is FC Berghuizen laat meiden ervaren hoe leuk voetbal is Bij FC Berghuizen wordt dit jaar voor de vierde keer een Vriendinnendag georganiseerd. Een dag waarbij vooral de voetballende meiden centraal staan. Vriendinnendag als voorbereiding op Schoolvoetbal Vriendinnendag als voorbereiding op Schoolvoetbal SC Leovardia organiseerde een Vriendinnendag als onderdeel van het Schoolvoetbal project. Leerlingen uit groep 7 en 8 werden klaargestoomd voor het schoolvoetbaltoernooi.

Zomeravondvoetbal

De deelnemende teams regelen alles zelf De deelnemende teams regelen alles zelf Bij AVV Swift namen de seniorenteams zelf het initiatief om na het seizoen tot aan de vakantie door te spelen. SCO/TOFS: Alles voor het goede doel SCO/TOFS: Alles voor het goede doel Er zijn bij elke vereniging elftallen die net iets meer betrokken zijn dan anderen. Het 'zeuvende' van SCO/TOFS uit Oosterhout is zo'n elftal.

Als FC Meppel iets doet, dan doet ze het goed Als FC Meppel iets doet, dan doet ze het goed Als je 85 jaar bestaat, dan is dat reden voor een feestje. Om de viering een extra feestelijk tintje te geven organiseert FC Meppel een zomeravondreeks.

Nijsoco heeft inmiddels een wachtlijst van tien teams Nijsoco heeft inmiddels een wachtlijst van tien teams Bij NSC is zomeravondvoetbal net zo ingeburgerd als alle andere voetbalvormen. Nijsoco (Nijkerkse Someravond Competitie) is al weer toe aan zijn elfde editie.

Walking football

'Vrouwen zijn nog enthousiaster dan mannen’ 'Vrouwen zijn nog enthousiaster dan mannen’ Walking football voor vrouwen is bij VV Bedum een groot succes. Het begon met een klein clubje uit het dorp, maar al snel kwamen meldden zich vrouwen uit de regio aan. Walking Football houdt 60-plussers scherp Walking Football houdt 60-plussers scherp Het ziet er niet uit, lacht Henk Alards van sv Melderslo . Maar om te doen is Walking Football echt geweldig. Je wordt er fitter van en je doet sociale contacten op.” Zijn tip? “Niet twijfelen, gewoon beginnen.”

Recreatieve teams als verrijking van de club Recreatieve teams als verrijking van de club Steeds meer clubs krijgen te maken met recreatieve leden die geen zin hebben in competitievoetbal, maar wel geregeld een balletje willen trappen. MVR en de combinatie Bon Boys, Lochhuizen en De Tubanters bieden een passende oplossing.

Walking Footballers willen van geen stoppen weten Walking Footballers willen van geen stoppen weten Elke dinsdagmorgen staan er op het kunstgrasveld van SHH in Herten zestien senioren voor hun wekelijkse sportieve arbeid: Walking Football. De Limburgse club heeft ambitieuze doelstellingen.

Eén tweetje

Eén tweetje Eén tweetje Doorpraten over dit onderwerp met andere verenigingen? Ga nu naar de community Eén tweetje en meld je aan!

Laatste nieuws