Verplaatsen van wedstrijden

Voor clubs is het mogelijk om wedstrijden te verplaatsen. Naast het verplaatsen van de datum en/of tijd kunnen de wedstrijden nu ook verplaatst worden naar het terrein van de tegenstander.

Categorie A

Met uitzondering van de periode van de flexibele winterstop, mogen wedstrijden in de categorie A in onderling overleg tussen beide teams alleen worden verplaatst naar een datum gelegen vóór de oorspronkelijke wedstrijddatum.

Verenigingen kunnen tot acht dagen voor de wedstrijd via de accommodatiebezetting van Sportlink eenzijdig de aanvangstijd aanpassen. De deadline wordt ook in de accommodatiebezetting bij de betreffende wedstrijd vermeld. Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie A, met uitzondering van de standaardteams heren en vrouwen tot en met de eerste klasse, en alle divisiewedstrijden in het jeugdvoetbal. Alle betrokkenen krijgen achteraf via de wedstrijdwijzigingen bericht. Binnen acht dagen kan een wedstrijd alleen worden verplaatst in onderling overleg en met goedvinden van de competitieleider.

Categorie B

Wedstrijden die vastgesteld staan in de tweede helft van de competitie (voor zowel reeksen als volledige competities) mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten wel vóór 18 mei gespeeld worden. Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 1 januari t/m 1 juni mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten gespeeld zijn vóór de laatste twee competitierondes van 19/20 en 26/27 mei. De onderlinge afspraak moet zijn gemaakt vóór de oorspronkelijke speeldagdatum.

Het is ook mogelijk om wedstrijden in Sportlink Club zonder tussenkomst van de KNVB te verplaatsen naar het terrein van de tegenstander!

Digitaal verplaatsen van wedstrijden

Het is mogelijk om wedstrijden digitaal te verplaatsen. Deze regeling is dit seizoen uitgebreid met de mogelijkheid om wedstrijden te verplaatsen naar zogenaamde inhaalweekenden.

Wedstrijden kunnen worden aangepast zodra ze definitief door de KNVB zijn vastgesteld. Dat is ongeveer drie weken voorafgaand aan de wedstrijddag. De in Sportlink Club roze gekleurde wedstrijden kunnen dus niet worden aangepast.

Digitaal verplaatsen wedstrijdenInstructie digitaal verplaatsen wedstrijden


Terug naar boven