Wedstrijdbepalingen

Bij de organisatie van voetbalwedstrijden komen veel zaken kijken. Hoe werk het met digitale spelerspassen? Is een voetballer speelgerechtigd? Hoe vul je het digitaal wedstrijdformulier in? De belangrijkste zaken op dit gebied worden hieronder belicht.

Digitale spelerspasDe digitale spelerspas is verplicht voor ieder lid van de KNVB van 11 jaar en ouder dat wenst deel te nemen aan beker- en competitiewedstrijden. De digitale spelerspas is onderdeel van de wedstrijdzaken app. SpelregelbewijsMet ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers uit 1998 verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij. Digitaal wedstrijdformulier veld- en zaalvoetbalPapieren wedstrijdformulieren zijn niet meer van deze tijd. Alle wedstrijdformulieren worden online ingevuld. Zowel voor het veld- als zaalvoetbal. Controle trainerslicentieClubs kunnen te maken krijgen met 'overtredingen' van de trainerslicentie. Veel voorkomend is dat de trainer/coach niet of verkeerd wordt vermeld in het bondsteam of op het mDWF. Wat kun je doen?

TijdstrafregelingIn de categorie B wordt gewerkt met een tijdstrafregeling. De scheidsrechter is verplicht deze tijdstrafregeling toe te passen.

InvallersbepalingLees hier alle informatie over de regeling van het aantal invallers per categorie.

SpeelgerechtigdheidEr zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van een voetballer. Voor elke categorie gelden andere regels.

AfgelastingenBekijk hier per district of er afgelastingen zijn.


Terug naar boven