Gemeenteraadsverkiezingen

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dat lijkt nog ver weg, maar deze zomer schrijven de partijen hun verkiezingsprogramma’s. Een mooie kans om voetbal in de verschillende gemeenten op de politieke agenda te zetten.

Het voetbal heeft een groot belang bij de gemeenteraadsverkiezingen. Eén van de belangrijkste partners is de gemeente. Zij maken het sportbeleid en investeren in sportaccommodaties, velden en de ontwikkeling van voetbal. De sportwereld gaat de krachten bundelen. Voetbal speelt hierin een belangrijke rol. De komende periode gaat het netwerk oproepen worden om ook een rol te pakken in de sportcampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Samen met voetballiefhebbers en clubs wordt de lokale politiek geïnspireerd door de kracht van voetbal in te zetten.

Samen met voetballiefhebbers en clubs kan de lokale politiek geïnspireerd worden door de kracht van voetbal in te zetten. Vitale en sterke clubs, die midden in de maatschappij staan, vormen de basis van het voetbal in Nederland. Samen met de lokale politiek wordt ervoor gezorgd dat clubs hun centrale rol in de buurt kunnen vervullen.

Sportcampagne Teams

In de komende tijd worden in zoveel mogelijk gemeenten Sportcampagne Teams ingericht, die samen met de lokale sportorganisaties campagneacties op gaan zetten om sport onder de aandacht te brengen van de politiek. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een Sportcampagne Team in hun gemeente via de website van NOC*NSF Op die website is informatie te vinden over de algemene sportcampagne.

Wil je ook invloed uitoefenen op de verkiezingsprogramma’s van de lokale partijen? Om sportclubs te helpen zijn er verschillende documenten beschikbaar. Zo is een e-zine gemaakt die verenigingsbestuurders helpt de ‘sportboodschap’ toe te lichten en helpen de handleiding, flyer en Infographic sportclubs om in vier stappen inzicht krijgen in waarom, hoe en met welke onderwerpen ze in gesprek kunnen gaan met de lokale politiek.

Sportcampagne verkiezingen gemeenteraadOp de website van NOC*NSF vind je alle praktische informatie over de sportcampagne richting de gemeenteraadsverkiezingen.

Jan Dirk van der Zee overhandigt inspiratieOp dinsdag 27 juni was Jan Dirk van der Zee in Amersfoort in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Lees er hier meer over.


Terug naar boven