Gemeenteraadsverkiezingen

Eén van de belangrijkste partners voor een voetbalclub is de gemeente. Nu de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart achter de rug zijn, is het zaak om het voetbal onder aandacht te houden bij de lokale politiek. Dat is in het belang voor zowel de voetbalclub, als de gemeente.

Het voetbal heeft een groot belang bij een sterke vertegenwoording in de lokale politiek. De gemeenteraad maakt het sportbeleid en investeert in sportaccommodaties, velden en de ontwikkeling van voetbal. De sportwereld is op z'n sterkte wanneer de krachten gebundeld worden.

Samen met voetballiefhebbers en clubs wordt de lokale politiek geïnspireerd door de kracht van voetbal in te zetten

Samen met voetballiefhebbers en clubs kan de lokale politiek geïnspireerd worden door de kracht van voetbal in te zetten. Vitale en sterke clubs, die midden in de maatschappij staan, vormen de basis van het voetbal in Nederland. Samen met de lokale politiek wordt ervoor gezorgd dat clubs hun centrale rol in de buurt kunnen vervullen.

Ook ná de gemeenteraadsverkiezingen is het dus van belang in contact te blijven met de lokale politiek. Het draagvlak om als gemeente aan de slag te gaan met het lokale sportbeleid is groot. Een meerderheid van de Nederlandse bevolking ziet graag dat gemeenten zich blijven inzetten voor sportstimulering en het beheer en onderhoud van accommodaties. Dat blijkt uit onderzoek van Mulier Instituut. Vertegenwoordig sport ook ná de lokale verkiezingenOok in de periode van collegevorming in gemeenten tussen 21 maart en medio mei 2018 kan de sport nog volop een rol spelen. Als voetbalclub kun je hierin participeren. Deze vijf tips kunnen helpen.

Wil je ook invloed uitoefenen op de verkiezingsprogramma’s van de lokale partijen? Om sportclubs te helpen zijn er verschillende documenten beschikbaar. Zo is een e-zine gemaakt die verenigingsbestuurders helpt de ‘sportboodschap’ toe te lichten en helpen de handleiding, flyer en Infographic sportclubs om in vier stappen inzicht krijgen in waarom, hoe en met welke onderwerpen ze in gesprek kunnen gaan met de lokale politiek.

Sportcampagne verkiezingen gemeenteraadOp de website van NOC*NSF vind je alle praktische informatie over de sportcampagne richting de gemeenteraadsverkiezingen. Sint Boys zet sport op de politieke agendaDe voorzitter van Sint Boys Simco Kruijer nam contact op met de wethouders en coalitiepartijen in de gemeente Schagen om sport hoger op de politieke agenda te krijgen.

Jan Dirk van der Zee overhandigt inspiratieOp dinsdag 27 juni was Jan Dirk van der Zee in Amersfoort in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Lees er hier meer over.


Terug naar boven