Verenigingsbeleid

Het leiden van een vereniging is een eervolle, maar tegelijk ook omvangrijke taak. Als bestuur heb je te maken met tal van partijen en je dient je als club aan veel regels en wetten te houden.

Een voetbalclub staat daarnaast midden in een lokale samenleving. Een effectief verenigingsbeleid zorgt voor een solide basis van waaruit een vereniging kan groeien en zich kan ontplooien op vele (sociale) vlakken. Voetbal is meer dan elf tegen elf.

Financieel beleidOok amateurclubs moeten fit zijn: in gezonde financiële staat, nu en in de toekomst. Samen met onze hoofdsponsor ING helpt de KNVB verenigingen vooruit met kennis en advies om hun financiële huishouding gezond te maken én te houden. Voetbaltechnisch beleidEen duidelijke visie op de positie en invulling van de jeugdopleiding op voetbaltechnisch vlak is van groot belang.De KNVB helpt clubs graag bij de ontwikkeling van de jeugdopleiding. Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbalEen brede betrokkenheid vanaf de start is belangrijk voor een succesvol verloop ervan. Vanzelfsprekend wordt er ook gerekend op bestuurlijke betrokkenheid. ArbitragebeleidOm tot goede arbitrage te komen, is het opstellen, uitvoeren en borgen van clubarbitragebeleid bij een vereniging van groot belang. Onderdelen van het clubarbitragebeleid kunnen niet los van elkaar gezien worden. Alles is aan elkaar verbonden. MaatschappelijkVerenigingen spelen een steeds belangrijkere sociaal-maatschappelijke rol in de omgeving. Op veel verschillende gebieden kan de club iets bijdragen aan de maatschappij.

Samenwerking tussen clubsIn een tijd waarin iedereen z’n beste beentje voor moeten zetten om de vereniging overeind te houden, kan goede samenwerking met andere verenigingen en instanties in de omgeving van grote waarde zijn. Sportiviteit en respectVoetbal is een fantastische sport waar miljoenen mensen in Nederland van houden. Met z’n allen dragen we de verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit zo blijft. Verkiezingen gemeenteraad 2018Op 21 maart 2018 vinden de verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Deze zomer schrijven de partijen hun programma’s. Een mooie kans om voetbal in de gemeenten op de politieke agenda te zetten.PraktijkverhalenBekijk hier een aantal praktijkverhalen over het thema verenigingsbeleid.Veelgestelde vragenBekijk hier een overzicht met veelgestelde vragen over het thema verenigingsbeleid.DownloadsBekijk hier alle downloads die betrekking hebben op het thema verenigingsbeleid.


Terug naar boven