Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ontbinding van een voetbalvereniging

Helaas kan het voorkomen dat het bestuur van een vereniging besluit de vereniging te laten ontbinden. Dit besluit dient te worden genomen tijdens een Algemene Ledenvergadering.

De KNVB ontvangt graag een kopie van het verslag van de ledenvergadering waarin het besluit tot ontbinding genomen is. De vereniging wordt geacht het laatste financiële jaarverslag ter goedkeuring aan het district te overhandigen.

De club kan als vereniging wel blijven bestaan en staat dan ook nog steeds ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De statuten van de vereniging blijven behouden. Indien de club weer deel wil nemen aan de competitie, kan het zich weer inschrijven en de leden aanmelden bij de KNVB. De vereniging begint met het vlaggenschip in de laagste klasse van het standaard veldvoetbal (vierde klasse zaterdag). Dit kan alleen als aan de financiële verplichting van de KNVB voldaan wordt.

Uitschrijven

Indien een club besluit ook niet meer als vereniging te willen bestaan, dan moet het zich ook bij de Kamer van Koophandel uitschrijven. Een vereniging die niet meer wenst deel te nemen aan de competitie van de KNVB, zal uit het ledenbestand van de KNVB worden verwijderd. Eind juni ontvangt de club de eindafrekening van het lopende seizoen in Sportlink Club. De waarborgsom wordt teruggegeven bij het opheffen.

Kamer van Koophandel Kamer van Koophandel Kijk hier voor meer informatie. De procedure ontbinding en vereffening gaat dieper in op de te volgen stappen.

Laatste nieuws