KNVB Assist Onderzoekstool

Om je als clubbestuurder beter inzicht te geven in de rol die je vereniging vervult, wat jouw leden beweegt en waar kansen, mogelijkheden en verbeterpunten liggen, is onderzoek onder de leden een handig manier.

Daarom is er voor jou als bestuurder een gemakkelijke tool gemaakt om onderzoeken onder je leden te verrichten, bijvoorbeeld op het gebied van ledentevredenheid. Doordat alle verenigingen in Nederland via dezelfde omgeving de onderzoeken uitzetten, kunnen de eigen clubresultaten gemakkelijk vergeleken worden met die van de eigen regio, maar ook met het hele land. De onderzoekstool levert dus een concrete bijdrage aan het bepalen van een clubstrategie en het inzichtelijk maken van concrete actiepunten en prioriteiten.

De inloggegevens voor je club zijn te verkrijgen via de verenigingsadviseur in jouw regio. Via ‘verenigingsondersteuning’ onderaan deze pagina kun je de verenigingsadviseur in jouw regio vinden.

KNVB Assist OnderzoekstoolDe KNVB faciliteert dit portaal door geregeld kant-en-klare onderzoeken klaar te zetten, welke kunnen worden gebruikt voor jouw eigen vereniging.

In de onderzoekstool staan standaard vragenlijst-onderzoeken geprogrammeerd waarvan jouw vereniging gebruik kan maken. Onderstaand document voorziet je van tips and tricks voor het uitvoeren van onderzoek binnen de vereniging.

VerenigingsondersteuningVerenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.


Terug naar boven