Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kunstgras

Een alternatief voor een natuurgrasveld is een kunstgrasveld. Met onderstaande thema’s probeert de KNVB verenigingen meer inzichten te geven.

Mis je bepaalde onderdelen? Stuur dan een e-mail naar accommodatiezaken.

Accommodatiezaken

Vragen over zaken rondom de accommodatie? Stel ze via onderstaand e-mailadres.

Aanleg Aanleg Kunstgrasvelden dienen, net als natuurgrasvelden, te voldoen aan bepaalde afmetingen. Ook het plaatsen of bevestigen van belijning, doelen, hoekvlaggen en andere inrichtingsmaterialen is essentieel.
Gebruiksnorm kunstgras Gebruiksnorm kunstgras De gebruiksnorm voor kunstgrasvelden geeft de ondergrens aan tot wanneer een kunstgrasveld ‘veilig’ en ‘blessurevrij’ te gebruiken is. Onderhoud Onderhoud Kunstgrasvoetbalvelden hebben, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, wel degelijk intensief onderhoud nodig. Monitoren Monitoren Door een veld te monitoren krijg je inzicht in de prestaties van een veld. Zo kun je zelf beter sturen op onderhoud, beheer, kwaliteit en levensduur van een veld en daarmee ook op de financiële voordelen. Dossier rubbergranulaat kunstgras Dossier rubbergranulaat kunstgras Al jaren zijn er diverse discussies over de mogelijke gezondheidsrisico’s van het spelen op kunstgrasvelden. Tien jaar geleden werden al onderzoeken uitgevoerd om te zien of rubbergranulaat in kunstgrasvelden schadelijk zou zijn. Tips en diversen Tips en diversen Door aan de slag te gaan met deze tips heeft jouw vereniging langer plezier van het kunstgrasveld. Veelgestelde vragen KNVB-norm voor kunstgrasvelden Veelgestelde vragen KNVB-norm voor kunstgrasvelden Bekijk hier de antwoorden op veelgestelde vragen over de KNVB-norm voor kunstgrasvelden. Stand van zaken gebruik non-infill kunstgrasvelden Stand van zaken gebruik non-infill kunstgrasvelden In een viertal gemeenten in Nederland zijn in het seizoen 2018/’19 zeven zogenoemde ‘non-infill’ velden aangelegd, Deze velden zijn een jaar lang getest om ervaringen van spelers op te halen.

Eén tweetje Eén tweetje Doorpraten over dit onderwerp met andere verenigingen? Ga nu naar de community Eén tweetje en meld je aan!

Laatste nieuws