Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht met veelgestelde vragen over het thema accommodatie.

Veelgestelde vragen gebruiksnorm kunstgrasveldenJe vind hier antwoorden op veelgestelde vragen over de gebruiksnorm kunstgras. Veelgestelde vragen KNVB-norm voor kunstgrasveldenBekijk hier de antwoorden op veelgestelde vragen over de KNVB-norm voor kunstgrasvelden.

Hoeveel lux moet de verlichting hebben?

Voor officiële KNVB-wedstrijden is een verlichting met een gebruikswaarde van 200 lux verplicht.

Mogen verplaatsbare doelen worden gebruikt?

Voor het 11 tegen 11-voetbal mogen geen verplaatsbare doelen gebruikt worden. Voor alle andere vormen wel, mits deze deugdelijk verankerd zijn.

Hoeveel velden heeft onze vereniging nodig?

De verenigingsadviseur kan kosteloos voor verenigingen een behoeftebepaling uitdraaien waarop te zien is hoeveel velden benodigd zijn op basis van het aantal opgegeven teams bij KNVB. Je kunt ook zelf berekenen hoeveel velden jouw club nodig heeft. Dit doe je door onderstaand model, dat tevens aangeeft hoeveel kleedkamers jouw vereniging nodig heeft. Download het model. De toelichting helpt je bij het invullen ervan.

Mag een gemeente de huur zomaar verhogen?

Dat is afhankelijk van de huurovereenkomsten/gebruikersovereenkomst. Als een vereniging deze niet heeft, staat een vereniging minder sterk. ARAG staat een vereniging graag juridisch bij. Bel 088- 222 5000 en schakel op tijd deskundige hulp in. In bijgevoegde wegwijzer staat meer informatie over de rechtspositie die een vereniging heeft, maar ook de kansen en mogelijkheden. Op deze pagina vind je meer informatie over huurovereenkomsten.


Terug naar boven