Opleidingen tot Hoofd Opleiding

Het opleiden van spelers van de jongste jeugd tot en met de laatste stap naar de senioren is een prachtig proces om te volgen. Naast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers/coaches en de ondersteunende staf binnen een vereniging. Dit is de schitterende en veelzijdige context waarbinnen een Hoofd Opleiding mag werken!

ToelatingseisenHO AHO BHO C
Actief in de functie van HOVerplichtVerplicht*Verplicht
Ervaring in de functie van HOMin. 2 jaarMin. 1 jaar-
TrainersdiplomaMin. UEFA BMin. UEFA CMin. pupillen- / juniorentrainer
Aantal leden van de verenigingMin. 750Min. 400-
Speelniveau van de selectieteams (O19 t/m O13)Min. DivisieMin. 1e klasse-
Gemiddeld niveau van kader bij de selectieteamsMin. UEFA CMin. pupillen- / juniorentrainer-

*Ben je actief als coördinator (boven-, midden- en/of onderbouw) bij een grote vereniging en in het bezit van minimaal het diploma pupillentrainer of juniorentrainer? Dan kun jij je inschrijven voor de HO C opleiding in jouw regio.

** Inschrijven kan tot en met maandag 16 augustus, tenzij de opleiding eerder vol zit.

Hoofd Opleiding ANaast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers, coaches en de ondersteunende staf binnen een grote vereniging. Hoofd Opleiding BNaast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers, coaches en de ondersteunende staf binnen een middelgrote vereniging. Hoofd Opleiding CNaast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers, coaches en de ondersteunende staf binnen een kleine vereniging.

De opleiding Hoofd Opleiding Pro is onlangs afgerond en wordt in het seizoen 2018-2019 niet georganiseerd.

Hoofd Opleiding ProDe KNVB is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen. Of het nu gaat om betaald of amateurvoetbal, op het veld of in de zaal: de KNVB Academie heeft een voorbeeldfunctie. Aandacht voor de cursus Hoofd Jeugdopleiding Pro,

Praktijkverhalen

Rob Sestig: 'Met HO B richting van de club bepaald'Rob Sestig is een van de eerste cursisten van de opleiding voor Hoofd Opleiding B. De HO van vv TSC was op zoek naar verdieping in zijn rol. ,,Met de opleiding hebben we richting van de vereniging duidelijker kunnen bepalen." 'Door HO de ontwikkeling van de opleiding gegroeid'Volgens Michel de Lijster is een HO een toevoeging voor elke vereniging. "Ik merkte al vrij snel na aanvang van de HO-opleiding op dat deze concreet en praktijkgericht is."


Terug naar boven