Opleidingen tot Hoofd Opleiding

Het opleiden van spelers van de jongste jeugd tot en met de laatste stap naar de senioren is een prachtig proces om te volgen. Naast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers/coaches en de ondersteunende staf binnen een vereniging. Dit is de schitterende en veelzijdige context waarbinnen een Hoofd Opleiding mag werken!

Toelatingscriteria seizoen 2019/'20

ToelatingseisenHO AHO BHO C
Actief in de functie van HOVerplichtVerplicht*Verplicht
Ervaring in de functie van HOMin. 2 jaarMin. 1 jaar-
TrainersdiplomaMin. UEFA BMin. UEFA CMin. pupillen- / juniorentrainer
Aantal jeugdleden van de verenigingMin. 750Min. 400-
Speelniveau van de selectieteams (O19 t/m O13)Min. DivisieMin. 1e klasse-
Gemiddeld niveau van kader bij de selectieteamsMin. UEFA CMin. pupillen- / juniorentrainer-

Voor het seizoen 2019/'20 zijn de opleidingen voor HO A en HO B vol. Voor de opleiding voor HO C is er nog plaats op drie locaties, namelijk in: Drachten, Woerden en Sittard.

*Ben je actief als coördinator (boven-, midden- en/of onderbouw) bij een grote vereniging en in het bezit van minimaal het diploma pupillentrainer of juniorentrainer? Dan kun jij je inschrijven voor de HO C opleiding in jouw regio.

Hoofd Opleiding ANaast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers, coaches en de ondersteunende staf binnen een grote vereniging. Hoofd Opleiding BNaast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers, coaches en de ondersteunende staf binnen een middelgrote vereniging. Hoofd Opleiding CNaast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers, coaches en de ondersteunende staf binnen een kleine vereniging.

De opleiding Hoofd Opleiding Pro is onlangs afgerond en wordt in het seizoen 2018-2019 niet georganiseerd.

Hoofd Opleiding ProDe KNVB is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen. Of het nu gaat om betaald of amateurvoetbal, op het veld of in de zaal: de KNVB Academie heeft een voorbeeldfunctie. Aandacht voor de cursus Hoofd Jeugdopleiding Pro,

Video

Met onderstaande video ben je helemaal op de hoogte van de toegevoegde waarde van de Hoofd Opleiding binnen de vereniging.

 
 

De waarde van een hoofd opleiding.

Praktijkverhalen

Opleiding HO C: Pittig, maar bijzonder waardevol voor elke verenigingOpgelucht en opgetogen zijn ze, de cursisten van het eerste seizoen van de opleiding tot HO C. Bij vrijwel alle clubs hebben de deelnemers gaandeweg het traject de opleiding al naar een hoger plan kunnen tillen.

Rob Sestig: 'Met HO B richting van de club bepaald'Rob Sestig is een van de eerste cursisten van de opleiding voor Hoofd Opleiding B. De HO van vv TSC was op zoek naar verdieping in zijn rol. ,,Met de opleiding hebben we richting van de vereniging duidelijker kunnen bepalen." 'Door HO de ontwikkeling van de opleiding gegroeid'Volgens Michel de Lijster is een HO een toevoeging voor elke vereniging. "Ik merkte al vrij snel na aanvang van de HO-opleiding op dat deze concreet en praktijkgericht is."

Hoofd Opleiding; een onmisbare schakel voor een goede jeugdopleidingDe KNVB investeert al jaren in goede opleidingen voor trainers/coaches. Zij hebben directe invloed op de ontwikkeling en het spelplezier van spelers. Minstens zo belangrijk is een Hoofd Opleiding.

Column Jan Dirk v/d Zee: 'Hoofd Opleiding bepalend voor succes'Daar loop je dan. Met een net vol ballen en de kinderen van jouw team stuiterend om je heen. De eerste ouders hebben je al aangesproken. Plotseling heet je trainer.


Terug naar boven