Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Goalkeepercoach B

Dit is de vervolgcursus op de Goalkeepercoach C. Met deze opleiding word je voorbereid op het trainen en coachen van keepers van standaardelftallen mannen uitkomend op diverse niveaus. Bovendien is deze cursus mede ontwikkeld door Frans Hoek.

Direct inschrijven

Het doel van de opleiding Goalkeepercoach B is cursisten voor te bereiden op het trainen en coachen van keepers van standaardelftallen mannen uitkomend in de hoofdklasse KNVB en lager, vrouwenelftallen, reserve selectie-elftallen (tweede/derde elftal), Onder 17- en Onder 19-junioren.

Onderwerpen tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding GKC B komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Visie op voetballen
 • Visie op de hedendaagse keeper
 • Samenwerking Hoofdtrainer-coach en Goalkeepercoach
 • Rolverdeling Hoofdtrainer-coach en Goalkeepercoach tijdens trainingen en wedstrijden
 • Taken en verantwoordelijkheden van de Goalkeepercoach
 • Hoe het spel van de keeper te analyseren
 • Het begeleiden van keepers in relatie tot zijn medespelers
 • Selectiebeleid van keepers
 • Wedstrijdanalyse met als accent het analyseren van het spel van de doelverdediger
 • Het op basis van een wedstrijdanalyse geven van individuele trainingen
 • Het op basis van een wedstrijdanalyse geven van trainingen geïntegreerd met medespelers
 • Trainingen met het accent op: verdedigen, schot op doel, duel 1v1, voorzetten, diepteballen etc.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsgedeelte. Het cursusgedeelte, met veel praktijk, bestaat uit vijf bijeenkomsten van vier uur met zelfstudie, uitwerken van opdrachten en het bijhouden van een portfolio. De cursusbijeenkomsten vinden in de regel plaats op vrijdag.

Het ervaringsgedeelte betreft het trainen en coachen van keepers/spelers van standaardelftallen mannen uitkomend in de hoofdklasse KNVB en lager, vrouwenelftallen, reserve selectie-elftallen (tweede/derde elftal), Onder 17- en Onder 19-junioren gedurende de opleiding. Hierbij wordt de cursist ondersteund door een praktijkbegeleider.

Kosten

Het opleidingsgeld bedraagt € 360,00 dit is exclusief reiskosten en toegangskaarten voor te bezoeken wedstrijden. Na toelating ontvang je via een bevestiging een IDEAL betalingslink voor het opleidingsgeld te voldoen. Het inschrijfgeld voor de opleiding Goalkeepercoach B bedraagt € 50,- en wordt bij inschrijving voldaan via Ideal betaling. Door inschrijving verplicht de kandidaat zich tot de betaling van het inschrijfgeld en bij eventuele toelating tot betaling van het cursusgeld in overeenstemming met de algemene voorwaarden van de KNVB Academie.

Annuleren

Bij annuleren na toelating is de cursist 100 procent van de overeengekomen studiekosten verschuldigd. Bij tussentijdse beëindiging van de opleiding blijven de volledige studiekosten verschuldigd. Het inschrijfgeld wordt nooit terugbetaald.

Veelgestelde vragen Coronamaatregelen Veelgestelde vragen Coronamaatregelen Naar aanleiding van de corona-situatie is er voor de KNVB breedte-opleidingen een Q&A opgesteld. Hierin worden verschillende vragen over de voortgang van de verschillende opleidingen beantwoord.

Direct inschrijven

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Laatste nieuws