Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veelgestelde vragen Jeugdplan Nederland

Bekijk hieronder veelgestelde vragen over Jeugdplan Nederland.

 

Krijgen ouders een tegemoetkoming in de reiskosten i.v.m. de (grote) reisafstanden?

Nee, deze kosten zijn voor eigen rekening.

 

Wedstrijden worden soms gefilmd. Wat gebeurt er met deze beelden?

Opnames zijn slechts voor intern gebruik en worden niet gedeeld op bijvoorbeeld sociale media.

 

Wat te doen als een speler/speelster is uitgenodigd voor een stage bij een Betaald Voetbalorganisatie op dezelfde dag als een activiteit Jeugdplan Nederland?

Betaald Voetbalorganisaties houden zoveel mogelijk rekening met de activiteiten van het Jeugdplan Nederland. Mocht dit niet overlappen, meld dit dan zo spoedig mogelijk bij jouw KNVB Talentcoach.

 

Vorig jaar is een speler/speelster geselecteerd geweest voor een Jeugdplan Nederland selectie. Wordt hij/zij dit jaar dan ook weer uitgenodigd?

Dat is zeker niet vanzelfsprekend. Dit hangt van een aantal factoren af; hoe goed heeft hij of zij eerder gepresteerd bij de KNVB, hoe goed presteert hij of zij op dit moment bij zijn of haar eigen vereniging etc. Wij zullen hem of haar in ieder geval altijd blijven volgen in de scouting bij zijn of haar eigen vereniging.

 

Een speler is uitgenodigd voor een stage bij een Betaald Voetbalorganisatie Moet hij of zij dan nog steeds naar de Jeugdplan Nederland activiteiten?

Jazeker. Bij een te druk programma is er altijd overleg tussen de KNVB Talentcoach – Betaald Voetbal Organisatie en de eigen vereniging over belasting en belastbaarheid. Er wordt altijd in het belang van de speler voor het beste programma gekozen.

 

Een speler is geselecteerd voor het Jeugdplan Nederland. De trainer wil graag eens aansluiten bij een Jeugdplan Nederland activiteit. Mag dit?

Neem hierover contact op met de KNVB Talentcoach.

 

Ben je verzekerd als je voor Jeugdplan Nederland activiteiten wordt uitgenodigd?

De KNVB heeft voor de leden twee collectieve aanvullende verzekeringen: de collectieve ongevallenverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Bij ongevallen/incidenten moet altijd eerst de ‘eigen’ verzekering ingeschakeld worden. Keert deze gedeeltelijk of wellicht helemaal niet uit, dan kan men de collectieve verzekering van de KNVB inschakelen.

Op onderstaande pagina staat een beknopt dekkingsoverzicht van de collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.

Verzekeringen Verzekeringen Voor meer informatie, kijk hier.

 

Gaan Jeugdplan Nederland activiteiten altijd voor verenigingsactiviteiten?

KNVB-activiteiten gaan altijd voor op verenigingsactiviteiten en dus ook op eventuele stage-activiteiten bij een Betaald Voetbalorganisatie. Uitzonderingen zijn competitiewedstrijden en KNVB bekerwedstrijden, deze gaan voor op Jeugdplan Nederland activiteiten en een eventuele stage bij een Betaald Voetbalorganisatie. Meld dit wel altijd bij jouw KNVB Talentcoach.

 

Waar moet een speler op letten qua eten en drinken wil hij in optimale conditie bij Jeugdplan Nederland activiteiten verschijnen?

De fysiotherapeut zal bij de Jeugdplan Nederland activiteiten uitleg geven over lichaamsverzorging. Het is wenselijk om vóór Jeugdplan Nederland activiteiten ongeveer 2 tot 2,5 uur voorafgaand een sportmaaltijd te eten en voldoende water of thee te drinken (3 a 4 bekers). Specifieke vragen kun je ook altijd stellen aan de fysiotherapeut zelf.

 

Een speelster is een toptalent van 8 jaar. Kan zij al in aanmerking komen voor het Jeugdplan Nederland onder 11 jaar?

Wij starten de scouting en ons voetbalprogramma voor 10-jarige meiden, incidenteel nodigen wij jongere kinderen uit dan 10 jaar.

 

Moet je verplicht douchen na afloop van een Jeugdplan Nederland activiteit?

Vanuit hygiënische gronden is het verplicht om te douchen na een Jeugdplan Nederland activiteit.

 

Een speelster is geselecteerd voor een Jeugdplan Nederland selectie, maar een andere speelster voetbalt in hetzelfde elftal en is minstens zo goed. Hoe gaat de KNVB hiermee om?

Van belang is dat speelsters in beeld zijn bij de KNVB. Als dit niet het geval is, dan kan een vereniging dit doorgeven aan de Talent Performance Coach. Wij gaan iedere tip na middels ons scoutingapparaat. Het staat u vrij om hier melding van te laten maken door de vereniging waar de speelster in kwestie speelt.

 

Wat is het verschil tussen een regionale en een gebiedselectie jongens?

Een regioselectie bestaat uit amateurspelers uit een bepaalde regio en een gebiedsselectie zijn de beste spelers uit een geheel opleidingsgebied.

 

Wat is het verschil tussen een regionale en een landelijke selectie meisjes?

Bij de meiden bestaat een regioselectie uit de beste speelsters uit een opleidingsgebied. In een landelijke selectie spelen de beste speelsters uit heel Nederland. Dit kunnen zowel speelsters van een amateurvereniging als een Betaald Voetbalorganisatie zijn.

 

Komt een speler/speelster die in het buitenland speelt ook in aanmerking voor het Jeugdplan Nederland?

Ja, alle spelers/speelsters met een Nederlandse nationaliteit kunnen in aanmerking komen voor het Jeugdplan Nederland, echter moet de reistijd wel reëel zijn.

 

Kan een speler/speelster alleen deelnemen aan Jeugdplan Nederland in zijn of haar eigen opleidingsgebied?

In overleg met de Talent Performance Coach kan er omwille de reisafstand besloten worden om aan het Jeugdplan Nederland in een ander opleidingsgebied deel te nemen.

 

Kan een speler/speelster tussentijds overstappen naar een vereniging op hoger niveau.

Kijk hieronder voor het overschrijvingsreglement.

 

Wanneer krijgen spelers/speelsters bericht over het wel of niet geselecteerd zijn?

Een speler/speelster krijgt altijd bericht over het wel of niet geselecteerd zijn. Dit is binnen 1 week na de laatste selectieactiviteit.

 

Wordt een Jeugdplan Nederland activiteit ingehaald als deze is afgelast?

Indien er nog ruimte in het programma is, wordt de activiteit opnieuw ingepland. Wanneer dit het geval is, krijgt de speler/speelster hiervoor weer een nieuwe uitnodiging.

 

Hoe kan ik een speler/speelster opgeven/aanmelden voor het Jeugdplan Nederland?

Aanmelden voor het Jeugdplan Nederland is niet mogelijk.

 

Zijn er ‘Talentendagen’ voor spelers/speelsters? Zo ja, waar en/of hoe kunnen we aanmelden?

Er zijn alleen talentendagen voor meisjes. Indien er een Talentendag wordt gehouden, dan staat dit op de pagina van het opleidingsgebied of worden speelsters persoonlijk uitgenodigd.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Laatste nieuws