Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De scheidsrechterscoördinator

De scheidsrechterscoördinator is van onschatbare waarde voor elke vereniging. Hij of zij ontwikkelt en bewaakt de rode draad binnen het clubarbitragebeleid. Denk aan de ontwikkeling van de scheidsrechters en het overleg met het hoofdbestuur. Een goed geborgd clubarbitragebeleid zorgt ervoor dat het scheidsrechterskorps een belangrijk team is binnen de vereniging en dat het voetbalplezier voorop staat!

Het op de juiste manier werven, begeleiden en opleiden van verenigingsscheidsrechters is erg belangrijk voor het behoud van arbiters. De scheidsrechterscoördinator is hierbij de centrale pion. Hij of zij heeft contact met de planner, begeleiders, de trainers van teams, het hoofdbestuur en de scheidsrechters zelf.

Een scheidsrechterscommissie zorgt ervoor dat je deze zaken niet alleen hoeft te doen, maar dat het werk verdeeld kan worden. Vraag bijvoorbeeld oud- of meer ervaren scheidsrechters of ze je willen helpen. Elke vereniging is anders, kies dan ook een manier die goed past bij jouw club.

Stappenplan clubarbitragebeleid Stappenplan clubarbitragebeleid Bekijk hier welke stappen gezet kunnen worden om tot goed clubarbitragebeleid te komen.

Wil je zelf scheidsrechterscoördinator worden? Schrijf je hieronder dan direct in voor de opleiding!

Scheidsrechters-coördinator Scheidsrechters-coördinator Klik hier voor meer informatie over de opleiding 'Scheidsrechterscoördinator'.

Praktijkverhalen

Opleiding scheidsrechters-coördinator: 'Van elkaar kun je leren' Opleiding scheidsrechters-coördinator: 'Van elkaar kun je leren' Lees de ervaringen van twee deelnemers over de opleiding scheidsrechterscoördinator.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!