Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hulpmiddelen voor verenigingen

In Nederland zijn er meer 28.000 scheidsrechters actief bij de amateurverengingen en in het betaald voetbal. Dat klinkt veel, maar helaas loopt dat aantal - door een zwaar coronajaar - snel terug. En dat is jammer omdat het ten koste gaat van het spelplezier van meer dan 1 miljoen voetballers.

Amateurverenigingen zijn de basis voor de aanwas van nieuwe scheidsrechters. Ze ontdekken bij hun ‘eigen cluppie’ de liefde voor het arbitragevak. Vanuit deze kweekvijver kunnen verenigingsscheidsrechters de overstap maken om namens de KNVB te gaan fluiten, op het veld of in de zaal. Nu er op alle niveaus een ernstig tekort dreigt te ontstaan, is het hoog tijd om de krachten te bundelen en elkaar te helpen om de instroom van nieuwe scheidsrechters op zowel club- als KNVB-niveau te stimuleren.

Om die reden hebben de KNVB en ARAG de campagne 'Collega’s gezocht (m/v)' gelanceerd om nieuwe scheidsrechters te werven voor de amateurverenigingen en de arbitrageopleidingen. De campagne is gestart tijdens de Week van de Scheidsrechter en bestaat uit een ode aan alle huidige scheidsrechters in Nederland en een oproep van Danny Makkelie om ook te gaan fluiten.

Voor verenigingen is een speciale toolkit ontwikkeld zodat ook zij aan de slag kunnen met het werven van nieuwe scheidsrechters. In deze toolkit vind je de campagnevideo in verschillende formaten en de oproep van Danny Makkelie.

Toolkit Toolkit Download hier de toolkit.

Geef een gratis kaart! 

Een onderdeel van de campagne is het uitdelen van kaarten door scheidsrechters aan potentiële nieuwe scheidsrechters. Zo werven de bestaande scheidsrechters letterlijk hun nieuwe collega’s. Je kunt deze kaarten bestellen in de kleuren van je eigen vereniging. Doe dit dus en ga gelijk van start met de werving van nieuwe scheidsrechters voor jouw club!

De set van 6 kaarten in jullie clubkleuren kun je bestellen door dit formulier in te vullen.

De kaarten worden zo snel mogelijk per post opgestuurd. Per vereniging mag je één set aanvragen.

Promotiematerialen

Er is meer promotiemateriaal waar je als vereniging gebruik van kunt maken. Hieronder vind je twee posters die in de kantine opgehangen kunnen worden.