Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Clubarbitragebeleid

Om tot goede arbitrage te komen, is het opstellen, uitvoeren en borgen van clubarbitragebeleid bij een vereniging van groot belang. Onderdelen van het clubarbitragebeleid kunnen niet los van elkaar gezien worden. Alles is aan elkaar verbonden. Iedere vereniging heeft een eigen cultuur, structuur, kwaliteiten en uitdagingen.

Het is wenselijk om clubarbitrage een belangrijk onderdeel van de vereniging te laten zijn. Zodoende kunnen scheidsrechters zo goed mogelijk functioneren en zodoende samen met spelers, trainers en toeschouwers sportieve en plezierige wedstrijden beleven. Om samen met verenigingen verder op clubarbitrage in te kunnen gaan, biedt de KNVB ondersteuning en advies aan. Door contact te zoeken met de afdeling clubarbitrage van jouw regio, kan er nagedacht worden over de vervolgstappen. Stappenplan clubarbitragebeleid Stappenplan clubarbitragebeleid Bekijk hier welke stappen gezet kunnen worden om tot goed clubarbitragebeleid te komen.

Praktijkverhalen Praktijkverhalen Wil je meer weten over het maken van clubarbitragebeleid of het werven van scheidsrechters? Lees dan onze praktijkverhalen met verenigingen.

Samenwerking KNVB en ARAG

Zoals arbitrage staat voor fair play op het voetbalveld, staat ARAG voor juridisch fair play in het dagelijks leven

Er is op het gebied van arbitrage een nauwe samenwerking tussen ARAG en de KNVB. Een samenwerking die is gebaseerd op een aantal duidelijke raakvlakken. Want zoals arbitrage staat voor fair play op het voetbalveld, staat ARAG voor juridisch fair play in het dagelijks leven. Waarbij een goede kennis van de spelregels in beide gevallen essentieel is voor een optimaal resultaat. Daarmee visualiseert de rol van de scheidsrechter de rol van ARAG op welhaast logische wijze. En is er sprake van een natuurlijke match. Als official partner van de KNVB scheidsrechters voelt ARAG zich dan ook nauw betrokken bij de arbitrage in het betaald voetbal én het amateurvoetbal. 

KNVB en ARAG zien het als gezamenlijke uitdaging om een bijdrage te leveren aan het verspreiden van sportiviteit en respect in het voetbal en daarbuiten. Vanuit die optiek willen de KNVB en ARAG clubs graag helpen bij de structuur, opleiding en organisatie van hun arbitrage.  KNVB|ARAG Fairplay certificering KNVB|ARAG Fairplay certificering Als amateurclub een professioneel scheidsrechtersbeleid voeren? Dat kan! ARAG en de KNVB dagen je uit aan de slag te gaan. Zo kun je een boost geven aan de kwaliteit en zichtbaarheid van jullie scheidsrechters, met alle voordelen van dien.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!