Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Praktijkverhalen

Doe hier inspiratie op met praktijkverhalen van andere verenigingen op het gebied van vrijwilligers.

Zelf aan de slag

VVZA weet in moeilijke tijden 24 vrijwilligers te vinden voor nieuw bestuur VVZA weet in moeilijke tijden 24 vrijwilligers te vinden voor nieuw bestuur VVZA stond deze zomer voor een grote uitdaging: in coronatijd moest er een nieuw bestuur samengesteld worden. Dat lukte wonderbaarlijk wel.

Jeugd Spirit’30 massaal actief als vrijwilliger Jeugd Spirit’30 massaal actief als vrijwilliger Het vinden van voldoende vrijwilligers is voor veel clubs een flinke uitdaging. Bij SC Spirit’30 bedachten ze er iets op. Daar wordt de jeugd sinds de start van het nieuwe seizoen betrokken bij het vrijwilligerswerk. De club én de kinderen zijn enthousiast.

'Het voorzitterschap opdelen heeft alleen maar voordelen’ 'Het voorzitterschap opdelen heeft alleen maar voordelen’ Een klein jaar zat Sparta'30 zonder voorzitter, maar hoe anders is dat nu. Inmiddels heeft de club niet één, maar zelfs twee voorzitters.

Verplicht vrijwilligerswerk biedt uitkomst voor vv Heerenveen Verplicht vrijwilligerswerk biedt uitkomst voor vv Heerenveen Het vinden van voldoende vrijwilligers; het blijft voor veel clubs een grote uitdaging. Bij vv Heerenveen was dat niet anders. Een paar jaar terug bedacht de club daar wat op. Leden moeten verplicht een paar uur vrijwilligerswerk doen óf een kleine bijdrage betalen.

FC RDC werft vrijwilligers met origineel filmpje FC RDC werft vrijwilligers met origineel filmpje Met een originele campagne binnen FC RDC is nu bij iedereen weer het besef terug dat de vereniging alleen door vele handen kan worden gedragen.

Meer vrijwilligers door Vrijwilligerspunt Meer vrijwilligers door Vrijwilligerspunt Een vrijwilliger nodig voor bijvoorbeeld een evenement? Bij RKVV Voerendaal komt vraag en aanbod samen bij het Vrijwilligerspunt:

Project schone was zorgt voor blije gezichten bij FC Trias Project schone was zorgt voor blije gezichten bij FC Trias Een tas vol vieze kleding mee naar huis? Bij FC Trias is het verleden tijd. Ieder weekend staat de kleding keurig gewassen klaar voor de teams van de club uit Winterswijk.

Spiegel- en droomsessies

Samen sta je sterk, weet SV Noordeloos Samen sta je sterk, weet SV Noordeloos Voetbalclub SV Noordeloos is met dik driehonderd leden een belangrijke schakel in de leefbaarheid van het gelijknamige dorp, dat zo’n 1700 inwoners telt. “We hebben elkaar allemaal nodig.” Grote opkomst spiegelsessie door persoonlijk uitnodigen Grote opkomst spiegelsessie door persoonlijk uitnodigen RKSVO nodigde een specifieke groep leden persoonlijk uit voor een spiegelsessie. Die aanpak had een sneeuwbaleffect en leverde zelfs twee nieuwe commissies op.

Jonge bestuurders aan het woord

Om jongeren bewust te maken hoe leuk het besturen van sportvereniging kan zijn hebben KNVB en NOC*NSF jonge bestuurders van uiteenlopende sportverenigingen geïnterviewd om hun verhaal hierover te doen en hun ervaringen te delen.

"Je groeit als mens en als bestuurder" Erjen Derks, voorzitter van VV Beilen: "Het geeft mij energie dat zoveel verschillende soorten mensen elkaar ontmoeten bij een vereniging."

"Tof om een duurzame bijdrage te leveren" Jill Eekhart, algemeen bestuurslid van csv DVVA: "Het belangrijkste is dat het leuk is om met anderen iets neer te zetten."

Alle praktijkverhalen

Overzicht praktijkverhalen vrijwilligers Overzicht praktijkverhalen vrijwilligers Veel club hebben mooie initiatieven opgezet rond het thema vrijwilligers. Hier vind je ze allemaal.

Eén tweetje Eén tweetje Doorpraten over dit onderwerp met andere verenigingen? Ga nu naar de community Eén tweetje en meld je aan!

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Laatste nieuws