Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Financieel jaarverslag 

Verenigingen kunnen eenvoudig via Sportlink Club het financieel beheer bijhouden. Via deze tool kunnen clubs bijvoorbeeld het financieel jaarverslag opstellen.

Dit overzicht bestaat uit een exploitatierekening, een staat van bezittingen en schulden en een begroting (waar nodig voorzien van een toelichting). Indien de KNVB daarom verzoekt, moet het financieel jaarverslag kunnen worden gepresenteerd.

Boekjaar

Een vereniging is verplicht het boekjaar te laten samenvallen met dat van de KNVB. In Sportlink staat onder het kopje ‘vereniging’ het onderdeel ‘financiële formulieren’. Via deze weg kan de penningmeester van de vereniging formulieren downloaden en vervolgens invullen.

Wanneer een club aanlevert via Sportlink Club kan er via benchmarkrapportages (onder het kopje Managementinformatie) de (financiële) situatie van de vereniging bepaald worden ten opzichte van andere verenigingen op basis van gemiddelden, samengesteld uit de gegevens van verenigingen die tot dat moment hebben ingeleverd.

Vergelijking

Er kan dan een keuze gemaakt worden uit de vergelijking van een vereniging met vergelijkbare verenigingen op basis van de (gemiddelde) resultatenrekening, hoogte van contributies of qua ledenaantal (marge zelf te bepalen). Ook is het mogelijk de vereniging te vergelijken met verenigingen van hetzelfde speelniveau of op postcode (eerste twee cijfers). Sportlink Club Sportlink Club Bekijk hier de pagina van Sportlink Club.

Laatste nieuws