Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Takenpakket Hoofd Opleiding

Gezien het brede takenpakket van de HO is het belangrijk om vooraf goede afspraken te maken wie wat doet binnen de vereniging. In de praktijk is een HO vaak (te) veel tijd kwijt aan niet-voetbalinhoudelijke zaken (organisatie, logistiek, administratie en overige randvoorwaardelijke zaken). Zaken die uiteraard van groot belang zijn voor de jeugdopleiding maar ten koste kunnen gaan van de kerntaken en dus het ontwikkelen van jeugdvoetballers en jeugdkader.

Een bijkomende factor is dat als je alles onderbrengt bij de HO je als vereniging te zeer afhankelijk wordt van deze ene persoon. In de onderlinge afspraken is het daarom belangrijk dat de HO focus kan houden op de voetbalinhoud. De jeugdcommissie kan bijvoorbeeld zorgdragen voor de meer randvoorwaardelijke en organisatorische zaken.

Takenpakket

Een HO helpt bij het werven, ontwikkelen en behouden van trainers - SP Teuge, Debbie Rib (voorzitter)

Verenigingen bepalen zelf hoe zij de functie van een HO invullen. Taken en verantwoordelijkheden van de HO kunnen naar eigen inzicht (op basis van bijvoorbeeld de ambitie, de grootte van de vereniging, de organisatie en de gewenste ontwikkeling) bepaald worden. Als een takenpakket te groot dreigt te worden, daardoor niet haalbaar is en dus niet de gewenste bijdrage aan de jeugdopleiding kan leveren kunnen taken ook door meerdere personen in verschillende functies ingevuld worden. Een HO Onderbouw en een HO Bovenbouw zijn daar voorbeelden van.

Als hulpmiddel vind je hieronder een document dat je kan helpen bij de vereniging passende taken en functies voor een HO te bepalen en tot een gewenste functieomschrijving van een HO te komen.