Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Velden keuzetool

Het faciliteren van wedstrijden en trainingen kan, op het gebied van voetbalvelden, voor verenigingen een complexe opgave zijn. Dit geldt zeker voor het laten aanleggen van een nieuw veld. Om in een dergelijk traject ondersteuning te bieden, is er voor jou als bestuurder een eenvoudige online tool ontwikkeld om onder andere meer inzicht te krijgen in de kosten van een veld.

De velden keuzetool verschaft inzicht in de kosten van een veld op korte en lange termijn en geeft duidelijkheid over veelvoorkomende kwesties. 

Hoewel de investeringskosten (kosten bij aanleg) vaak helder zijn, is het lastiger in te schatten op welke hoogte de exploitatiekosten (onderhoud, tussentijdse toplaagrenovaties, afschrijving) zullen uitvallen. Inzicht krijgen in alle kostenposten voordat het veld wordt aangeschaft is geen overbodige luxe. Zo worden zaken als gebruiksintensiteit, onderhoud, inrichtingsmaterialen (denk aan hekwerk en verlichting) en keuring- en afschrijvingskosten in de tool meegenomen om een zo volledig mogelijk beeld te kunnen vormen van de totale kosten van een veld.

De tool maakt het dus mogelijk om door enkele gegevens in te vullen een advies te genereren over welke veldsoort het meest geschikt is en wat de kosten zijn voor de betreffende vereniging. 

Velden keuzetool Velden keuzetool Vul de velden keuzetool in en krijg inzicht in de kosten van een voetbalveld. Bij de ontwikkeling van de tool is onder andere gebruik gemaakt van de expertise van verschillende innovatiepartners die onderdeel uitmaken van #11, de innovatiehub van de KNVB.

Accommodatiezaken

Vragen over zaken rondom de accommodatie? Stel ze via onderstaand e-mailadres.