Tuchtrechtspraak

Tuchtrechtspraak in het voetbal gebeurt door onafhankelijke experts, benoemd door de clubs, en volgens de regels die we samen met clubs hebben opgesteld. De KNVB, clubs en spelers kunnen informatie leveren, maar doen geen uitspraak. Dit houdt onze sport eerlijk en sportief.

Hoe ziet het eruit?

De tuchtrechtspraak binnen het voetbal kent een aanklager (alleen in betaald voetbal), een tuchtcommissie en een commissie van beroep. Wij zijn namens alle clubs aanspreekpunt en spreekbuis van de voetbalrechtspraak, maar de tuchtrechtelijke organen beslissen over de straffen. Wie zijn het die rechtspreken en hoe gaat deze rechtspraak in zijn werk? Tuchtrechtspraak betaald voetbalLees hier meer over de tuchtrechtspraak in het betaald voetbal.

Infographic tuchtrechtspraakHoe werkt voetbalrechtspraak in het betaald voetbal?

Tuchtrechtspraak Amateurvoetbal

Wekelijks beleven meer dan een miljoen spelers, scheidsrechters, coaches en andere liefhebbers veel plezier aan een wedstrijdje voetballen. Meestal is er plezier en respect. Om dit zoveel mogelijk te behouden, kent vanzelfsprekend ook het amateurvoetbal tuchtrechtspraak.

Tuchtrechtspraak amateurvoetbalLees hier meer over de tuchtrechtspraak in het amateurvoetbal.

Tuchtzaken amateurvoetbal: efficiënter per 2014/’15

Vanaf 2014/’15 kent tuchtzaken amateurvoetbal drie wezenlijke veranderingen. Deze leiden tot vereenvoudigde tuchtprocedures en leveren onder meer de verenigingen en scheidsrechters tijds- en efficiencyvoordelen op. Het gaat om uitbreiding van het schikkingsvoorstel, herziening van de strafcodes en een wijziging in het verzenden van tuchtrechtelijke mededelingen aan leden van verenigingen.

Tuchtzaken amateurvoetbal efficiënterLees hier wat de veranderingen in de tuchtzaken van amateurvoetbal inhouden.

Vereenvoudigde strafcodes in amateurvoetbal

Vanaf seizoen 2014/’15 hoeven scheidsrechters in het amateurvoetbal nog maar acht (in plaats van 46!) strafcodes te kennen. 

Terug naar boven