Blauwe Kaart

De KNVB maakt zich samen met Volkswagen sterk voor sportiviteit in het amateurvoetbal en introduceren de Blauwe Kaart: een kaart die teams elkaar geven na afloop van een sportieve wedstrijd. Want een positieve benadering van het voetbalspel maakt de wedstrijd nóg leuker. Inmiddels hebben meer dan 8000 teams zich aangemeld voor de Blauwe Kaart.

De KNVB voelt een grote verantwoordelijkheid om sportiviteit en respect op en rond de velden te stimuleren

De Blauwe Kaart wordt ingezet bij de jongste jeugd. Het gaat om de D-, E- en F-pupillen. Het is erg belangrijk om spelers op jonge leeftijd bewust te maken van hun gedrag op het veld en sportief gedrag te belonen. In het seizoen 2013/’14 heeft er een proef met de blauwe kaarten plaatsgevonden in district West I. Veertig pupillenteams deden mee. Trainers, verenigingen en spelers reageerden positief, waarna is besloten de Blauwe Kaart landelijk in te voeren.

Website

Clubs en teams kunnen zich aanmelden via de website Blauwe-kaart.nl. Deelnemende teams ontvangen een coachmap met hierin een pen en de blauwe kaarten. Het is de bedoeling dat de teams na elke wedstrijd de sportiviteit evalueren en eventueel een kaart uitdelen aan de tegenstander. Op de kaart kan geschreven worden waarom de tegenstander de kaart verdient. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat er weinig overtredingen gemaakt zijn, omdat de bal werd uitgeschopt bij een blessure of omdat er een positieve sfeer op het veld hing. Op elke kaart staat ook een code. Daarmee zijn wekelijks prijzen te winnen.

WebsiteMeld je aan voor de Blauwe Kaart op de website.

Naar een veiliger sportklimaat

De introductie van de blauwe kaart is onderdeel van de campagne ‘Naar een veiliger sportklimaat’. De KNVB voelt een grote verantwoordelijkheid om sportiviteit en respect op en rond de velden te stimuleren. Om dat te doen is een breed pakket aan acties nodig. De KNVB gelooft er in dat als de bewustwording groter is, dat kan leiden tot een andere houding en sportief gedrag. De voetbalbond ziet het stimuleren van sportief en respectvol voetbal als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de KNVB, van verenigingen, van spelers en ouders.

Blauwe Kaart

Stuur een mail voor vragen over de Blauwe Kaart.

 


Terug naar boven