Competities vrouwenvoetbal

Bij de vereniging hebben alle voetbalsters de mogelijkheid op hun eigen niveau te voetballen. Zij kunnen kiezen uit het voetballen vanuit recreatief/sociaal perspectief, prestatiegericht voetbal en voetbal voor toptalenten.

De eerste groep speelt vooral voor het plezier, en doet dat in een meisjesteam tegen andere meidenteams in een meidencompetitie.

Bij de vereniging hebben alle voetbalsters de mogelijkheid op hun eigen niveau te voetballen.

De meer ambitieuze meisjes willen op het hoogste niveau voetballen in een meisjescompetitie, of spelen in een meisjes- of jongensteam dat uitkomt in een jongenscompetitie.

De laatste groep meisjes heeft de ambitie en het talent om de top te halen. Zij komen in actie op een hoger niveau in een jongensteam of gemengde competitie.

Vrouwen 30+

Voor vrouwen die na hun dertigste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, is het Vrouwen 7x7 30+ opgericht. Voetbal verdwijnt immers niet zomaar uit je bloed.

Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 30 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7x7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

7x7 is een heerlijke seizoensafsluiter.

De meeste laagdrempelige vorm van 7x7 voetbal is deelnemen aan het 7x7-toernooi dat elk jaar wordt georganiseerd. Voor velen een heerlijke seizoensafsluiter, voor anderen een kans om zich via de landelijke finale tot Nederlands kampioen te kronen.

Het toernooi is opgebouwd uit voorrondes (op meer dan 100 verschillende locaties), districtsfinales en een landelijke finale in Zeist. De toernooireeks voor 2016 is reeds afgelopen. Speeldata voor 2017 zijn als volgt:

  • Voorrondes: Vrijdagavond 19 mei

  • Districstinale: Vrijdagavond 9 juni

  • Landelijke finale: Zaterdag 17 juni

7x7 35/45+ voetbalLees alles over 7x7 voetbal. CompetitiesLees alles over het competitie-aanbod.

Terug naar boven