Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VVOG: 'Zeg nee tegen racisme en discriminatie'

KNVB Media
KNVB Media
12 maart 2016, 15:00

Foto: VVOG

De spelers van VVOG en ACV hebben zaterdag voorafgaand aan hun duel in de hoofdklasse C een spandoek getoond met de tekst 'Zeg nee tegen racisme en discriminatie'. Hiermee maken zij een statement tegen de oerwoudgeluiden van vorige week tijdens het duel Harkemase Boys – VVOG.

Ook schudden zaterdag alle spelers van VVOG bij de senioren en de jeugd de handen van de tegenstanders voorafgaand aan hun duel. De jeugd van VVOG doet dit sinds vorig seizoen standaard. Naar aanleiding van de gebeurtenissen een week eerder deden zaterdag ook alle seniorenteams mee met dit initiatief.

Duidelijke daad

“Sinds vorige week zaterdag is de wereld er voor ons wat anders uit komen te zien. We werden geconfronteerd met racistische uitingen gericht tegen een van onze spelers. Onze coach twijfelde niet en stapte met zijn spelers van het veld, gevolgd door de tegenstanders van Harkemase Boys. Een duidelijke daad en een roep om op te treden tegen racisme en discriminatie”, zo sprak VVOG-voorzitter Laurens de Kleine voorafgaand aan het duel.

"Wij, bestuur van VVOG en ACV en inmiddels vele andere verenigingen met ons in Nederland en uit het buitenland, zeggen nee tegen racisme en discriminatie", vervolgde de voorzitter. "Op dit moment wordt deze oproep op meerdere velden in het amateurvoetbal gedaan. En wij roepen jullie ook op om dit met ons te doen. Het moet een keer stoppen, wij moeten ons bewust zijn en worden van de pijn die dit mensen bezorgd."

Ontsierd

De wedstrijd tussen Harkemase Boys en VVOG van vorige week werd in de 86ste minuut ontsierd door oerwoudgeluiden in de richting van een speler van VVOG. De spelers van de club uit Harderwijk liepen vervolgens van het veld af. Eerder al was de assistent-trainer met een rode kaart weggestuurd na commentaar op de leiding.

De landelijke tuchtcommissie van de KNVB deed vrijdag uitspraak over het incident. De assistent-trainer van VVOG werd gezien de omstandigheden vrijgesproken. Ook start de tuchtcommissie een onderzoek naar één van de vermoedelijke daders van het wangedrag tijdens de wedstrijd.

Jan Dirk van der Zee: 'Racisme keihard veroordelen' Jan Dirk van der Zee: 'Racisme keihard veroordelen' Scheidsrechter Gert Keijl: 'Het heeft me veel gedaan' Scheidsrechter Gert Keijl: 'Het heeft me veel gedaan'

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen