Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA herkiest Michael van Praag in hoofdbestuur

KNVB Media
KNVB Media
5 april 2017, 13:09

Michael van Praag is opnieuw gekozen om deel uit te maken van het hoofdbestuur van de UEFA. - Foto: KNVB Media

Michael van Praag blijft deel uitmaken van het hoofdbestuur (executive committee) van de UEFA, zo is vandaag, woensdag 5 april, bepaald in een stemming te Helsinki tijdens het 41e congres van de Europese voetbalunie.

Van Praag was aftredend, maar kreeg het vertrouwen van een meerderheid (36 stemmen) van de 55 aangesloten voetbalbonden voor een volgende periode van vier jaar. Er waren acht van de in totaal zestien plaatsen beschikbaar in het exco. Voor de acht vrijkomende plaatsen hadden zich elf kandidaten aangemeld.

Michael van Praag staat de NOS te woord in Helsinki.

'Blij voor het voetbal'

"Ik ben hier blij mee, natuurlijk", zei de voorzitter van de KNVB onmiddellijk na zijn herverkiezing in de Finse hoofdstad. "Maar ik ben niet verrast. Ik rekende op voldoende steun om mijn werk hier voort te zetten. Ik ben op de eerste plaats blij voor het voetbal, ook voor het Nederlandse voetbal. Onze stem moet op het hoogste niveau gehoord blijven in Europa. Niet om alleen maar voor onze eigen belangen op te komen, maar ook voor het belang van het internationale voetbal. We willen mee blijven doen, zowel voetballend als besturend."

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen