Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Michael van Praag lanceert campagnevideo

KNVB Media
KNVB Media
31 augustus 2016, 12:54

Woensdag 14 september hoopt Michael van Praag voorzitter van UEFA te worden. - Foto: KNVB Media

Over precies twee weken vindt de verkiezing voor het presidentschap van UEFA plaats. KNVB-voorzitter Michael van Praag is zoals bekend een van de kandidaten voor de toppositie binnen de Europese voetbalbond. Woensdag lanceerde hij zijn campagnefilm. "UEFA heeft een verbinder nodig. Iemand die bruggen kan bouwen tussen de verschillende bonden en culturen."

Van Praag heeft twee medekandidaten in de race naar het presidentschap van de UEFA: waarnemend voorzitter Angel Villar uit Spanje en Aleksander Ceferin uit Slovenië. De nieuwe voorzitter wordt woensdag 14 september tijdens het UEFA-congres in Athene gekozen. 

Bekijk de campagnevideo van Michael van Praag:

Begin augustus presenteerde Van Praag al zijn verkiezingsprogramma, getiteld 'Building Bridges'. "Voetbal is het grootste en beste bindmiddel van onze Europese samenlevingen. Een bindmiddel binnen de verschillende naties én een bindmiddel tussen die naties onderling. Voetbal is van ons samen, is van ons allemaal", schrijft Van Praag in zijn manifest.

"Een eensgezinde UEFA is een verzekering voor de toekomst van ons voetbal, hier op dit continent. Dat streven naar nieuw, verbindend leiderschap, is wat me in deze positie brengt." Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma Deze koers wil Michael van Praag de komende jaren varen als hij wordt verkozen tot voorzitter van UEFA.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen