Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FIFA voert belangrijke wijzigingen in beleid door

KNVB Media
KNVB Media
4 mei 2016, 14:19

Door de hervormingen ondergaat de FIFA belangrijke aanpassingen in het dagelijks bestuur. - Foto: KNVB Media

Vorige week zijn de hervormingen van de FIFA-reglementen in werking getreden. De wereldvoetbalbond ondergaat daardoor belangrijke aanpassingen in het dagelijks bestuur. Hiermee toont de FIFA de wil en ambitie om een nieuwe weg in te slaan.

De hervormingsplannen van de FIFA zijn eerder op het FIFA-congres in februari aangenomen. In de nieuwe manier van besturen krijgt de president van de wereldvoetbalbond minder macht en wordt de zittingstermijn van de FIFA-voorzitter beperkt. Ook komt er een duidelijke scheiding binnen de leiding van de FIFA tussen politieke en uitvoerende taken.

Verder wordt de macht van het dagelijkse leiding ingeperkt en wordt er een nieuwe zogeheten council in het leven geroepen die onder leiding staat van de FIFA-voorzitter. Dit raadgevende orgaan bepaalt de strategische koers van de wereldvoetbalbond. De leden van de council ondergaan een integriteitscheck, die wordt uitgevoerd door een onafhankelijke toelatingscommissie. Ook wil de FIFA diversiteit in het bestuur en commissie verder bevorderen en worden de salarissen van de bestuurders openbaar gemaakt.

Groot voorstander

De KNVB is een groot voorstander en voorvechter van de hervormingen binnen de FIFA. In de ogen van de bond zijn de veranderingen noodzakelijk om een moderne, professionele en transparante wereldvoetbalbond te krijgen. Al jaren pleiten we voor deze veranderingen binnen de wereldvoetbalbond, omdat we streven naar voetbal waar voetbalfans op kunnen vertrouwen, in geloven en trots op zijn. Michael van Praag heeft zich hier eerder met de campagne Football For Everyone al intensief en actief voor ingezet.

De implementatie van de hervormingen is een belangrijke stap voor het mondiale voetbal. Het voetbal verdient namelijk een wereldvoetbalbond met een beter imago. Ons speerpunt is altijd een transparantere en geloofwaardigere FIFA, waarbij ontwikkeling van het voetbal op de eerste plek staat.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen