Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bas Nijhuis: 'Gered door het systeem'

KNVB Media
KNVB Media
26 februari 2017, 21:23
1:41

Bas Nijhuis laat de verbijsterde PSV-spelers zijn klok zien met daarop: GOAL. - Foto: Soccrates Images

Een curieus moment besliste de topper Feyenoord - PSV in de slotfase. Dankzij de doellijntechnologie in De Kuip. Scheidsrechter Bas Nijhuis: "We zijn gered door het systeem."

Voor de camera's van Fox blikte hij terug op de goal van Feyenoord in de 82e minuut. Jeroen Zoet stopte de kopbal van Jan-Arie van der Heijden nog net voor de lijn. "De Feyenoorders schreeuwden om een goal, maar ik keek gelijk op mijn klok en zag geen signaal." Jeroen Zoet had zijn linkerhand als een tijger op de bal liggen. Op de lijn, zeker niet erover. 

Goal, goal, goal

Bij het opstaan, trok hij de bal naar zijn borst die zich achter de lijn bevond. Nijhuis voelde zijn horloge trillen. "Toen kreeg ik het signaal van goal, goal, goal. Ik dacht ook: 'Waarom komt het signaal zo laat.' Op de beelden zag ik later dat Zoet de bal zelf over de lijn werkte."

Nijhuis en zijn assistent hadden dit nooit met het oog kunnen waarnemen. "Ik vroeg het aan Charles Schaap en hij zei: 'Bas, dat kon ik echt nooit zien'. We zijn in dit geval echt gered door het systeem. Ik ben daar wel heel blij mee."

Doellijntechnologie Doellijntechnologie Lees hier alles over het HawkEye-systeem NOS: 'Hawk-Eye kost tonnen, hoe werkt het?' NOS: 'Hawk-Eye kost tonnen, hoe werkt het?' Meer informatie over doellijntechnologie op de website van de NOS.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen