Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eerste live-test met de video-assistent

KNVB Media
KNVB Media
28 januari 2016, 22:48
3:09

Pieter Vink als video-assistent - Foto: KNVB Media

De KNVB testte donderdagavond de video-assistent 'droog' tijdens de Eredivisiewedstrijd Feyenoord - SC Heerenveen. Pieter Vink keek wel mee, maar had nog geen contact met de scheidsrechter Pol van Boekel. De bedoeling is dat dit vanaf volgend jaar wel in een aantal wedstrijden gaat gebeuren. Om volgend jaar goed voorbereid te zijn worden daarom nu tests met de video-assistent uitgevoerd.

Zelf op het veld staan is het mooiste wat er is, maar de video-assistent is een prachtig project.

De video-assistent kijkt live tijdens de wedstrijd mee, en kan de scheidsrechter helpen bij situaties rondom rode kaarten, penalty's en doelpunten. Pieter Vink had tijdens Feyenoord - Heerenveen de primeur om live de video-assistent te zijn.

— Foto: Pieter Vink als video-assistent bij Feyenoord - SC Heerenveen

De leidsman gaf aan het leuk te vinden om een keer als video-assistent te fungeren, al viel het hem gelijkertijd ook zwaar. "Je moet heel geconcentreerd zijn, want je moet alles op het veld in de gaten houden. Ook dingen die achter de rug van de scheidsrechter gebeuren moet ik vanuit hier zien."

De beelden van de video-assistent zijn donderdagavond live uitgezonden op KNVB.nl en FOXSports met enkele duizenden kijkers. Zij konden ook vragen te stellen over de video-assistent, die de KNVB beantwoordde in de chat van de livestream. Je kunt de hele uitzending hieronder terugkijken.

 

 

Strafschop of niet? #videoref https://t.co/vFX51Qtpuc

— KNVB (@KNVB) January 28, 2016

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen