Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB-leden welkom bij Sportmedisch Centrum KNVB

KNVB Media
KNVB Media
23 december 2016, 15:31

Het Sportmedisch Centrum van de KNVB is in 2016 grondig vernieuwd. - Foto: KNVB Media

Als onderdeel van de KNVB Campus is ook het Sportmedisch Centrum (SMC) grondig vernieuwd. Het is hét centrum waar amateurvoetballers, profvoetballers, scheidsrechters, jong en oud, man of vrouw, terecht kunnen voor een deskundig sportmedisch onderzoek, behandeling en revalidatie van een sportblessure.

Edwin Goedhart, bondsarts van het Nederlands elftal, zegt trots: “We hebben in Zeist op de KNVB Campus nu zo’n mooi en compleet centrum, het is het mooiste centrum van Nederland. We werken volgens een geheel nieuwe filosofie, samen met partners, waardoor we zowel de topsport-professionals als de amateursporters de best mogelijke zorg kunnen bieden. Onze meet- en diagnosemogelijkheden zijn ultramodern.”

Niet-voetballers

Begin 2016 is de vernieuwing van het centrum gestart. Sindsdien komen er nog meer KNVB-leden naar het centrum. Het nieuwe Sportmedisch Centrum is ook voor niet-voetballers toegankelijk. “Een verzwikte enkel van de hockey of een hardloper is immers eenzelfde blessure als die van de voetbal”, zegt Goedhart.

De sportartsen vallen tegenwoordig onder de beroepsgroep Medisch specialisten. Daardoor zijn (blessure)consulten gedekt door de basisverzekering. Vanuit aanvullende verzekeringen worden veel andere sportmedische onderzoeken vergoed. De KNVB is medeontwikkelaar van een speciale sportpolis van Zilveren Kruis. Het is een voorbeeld van een moderne samenwerking in de sport. Leden van de KNVB kunnen met korting in deze zorgverzekering instappen.

Sportmedisch Centrum Sportmedisch Centrum Klik hier voor meer informatie over het Sportmedisch Centrum en het maken van een afspraak.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen