Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Campus in vizier bij UEFA en FIFA

KNVB Media
KNVB Media
21 september 2017, 17:33

Volgend jaar zal het UEFA-programma Certificate Football Management plaatsvinden op de KNVB Campus. - Foto: KNVB Media

De KNVB Campus komt steeds nadrukkelijker in beeld bij zowel UEFA als FIFA. Het hagelnieuwe complex in Zeist wordt gezien als toplocatie om voor het voetbal zeer relevante bijeenkomsten te beleggen.

Of het nu om het spel zelf, trainingen of congressen gaat; de Campus wordt als een aantrekkelijke ‘state of the art’ locatie gezien. Dat merkte secretaris generaal Gijs de Jong afgelopen dagen, toen hij samen met KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag in Genève was.

Certificate Football Management

"Volgend voorjaar gaan we voor de UEFA het programma 'certificate football management' draaien in Zeist", aldus De Jong. "Hierbij mogen een 35-tal deelnemers (waarschijnlijk 5 KNVB, 25 clubs, 5 buitenlandse bonden, red.) zich door internationaal aansprekende docenten laten bijspijkeren. Dat zoiets bij ons gebeurt, zegt veel over de waarde die aan ons complex toegekend wordt. Mooie reclame ook voor het Nederlandse voetbal."

Secretaris generaal Gijs de Jong en bondsvoorzitter Michael van Praag waren in Genève.

Ook in de wandelgangen kwam de Zeister accommodatie ter sprake. "Bij het officiële diner, waar alle voetbalmensen bij elkaar kwamen, kregen wij vanuit de aanwezige FIFA vertegenwoordigers het verzoek of wij bereid zijn om een zogenoemde FIFA Summit op de Campus te ‘hosten’. Dit zijn regionale bijeenkomsten van FIFA, waarbij twee sessies van 12 bonden, in totaal 24 voetballanden dus, bij elkaar komen. Uiteraard hebben we dit positief beantwoord en komende weken wordt gekeken of we dit ook echt logistiek rond kunnen krijgen."

UEFA Nations League

Op dinsdag vond in Geneve ook een bijeenkomst van het Top-Executive-Programme van UEFA plaats. Tijdens deze sessie werden alle bonden bijgepraat over een aantal belangrijke onderwerpen zoals de Nations League die direct na het WK 2018 van start gaat. Dit is een nieuwe landencompetitie die voor het grootste deel het vriendschappelijk voetbal gaat vervangen. Ook video-arbitrage en jeugdcompetities passeerden de revue.

De Jong: "Wat de media opviel, was dat er uitgebreid gesproken werd over ‘competitive balance’. Ik snap die interesse goed. Want het was voor het eerst dat dit open besproken wordt en dat er kritisch nagedacht wordt of en welke maatregelen er genomen moeten worden om de toekomst van het voetbal te waarborgen. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin toonde zich vrij stevig in zijn kritiek op uitwassen op de transfermarkt. Ik hoorde het met genoegen aan."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen