Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vooruit door samen te vernieuwen, zegt Nummer 11

KNVB Media
KNVB Media
15 mei 2017, 15:50

Samen met partners uit bedrijfsleven en wetenschap gaat de KNVB werken aan nieuwe ontwikkelingen voor het Nederlandse voetbal - Foto: KNVB

Innoveren en onderzoeken, om het voetbal verder te ontwikkelen. Dat is in een notendop de gedachte achter het Innovatiecentrum, dat maandag de deuren heeft geopend. Het centrum op de KNVB Campus krijgt de naam #11 (‘Nummer Elf’) mee, een verwijzing naar rugnummer elf, dat staat voor creatieve en eigenwijze spelers. Voetballers die risico durven nemen en altijd drang naar voren hebben.

We willen vooruit door vernieuwing, en we willen dat vooral sámen doen

Samen met partners uit bedrijfsleven en wetenschap gaat de KNVB werken aan nieuwe ontwikkelingen voor het Nederlandse voetbal. Van infrastructuur als kunstgras en camerasystemen tot aan bestuursmodellen voor verenigingen en nieuwe technieken voor talentherkenning.

Sport-innovatie

De officiële opening van #11 werd gedaan door bondsvoorzitter Michael van Praag. "De doelstelling van de KNVB Campus is om via innovatie en onderzoek de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal te versnellen. We doen dat in nauwe samenwerking met een prachtig netwerk aan partners, die specifiek bezig zijn met sport-innovatie. Dat is uniek. We willen vooruit door vernieuwing, en we willen dat vooral sámen doen."

Verschillende bedrijven, waaronder Ten Cate en Sports Labs, hebben zich al aan #11 verbonden.

Aan #11 is een breed netwerk van partijen uit de wetenschap en bedrijfsleven verbonden. Zij hebben de mogelijkheid om als member werkplekken te huren in #11 of als innovation partner actief mee te investeren in onderzoeksprogramma’s.

Nummer Elf Nummer Elf Kijk hier voor meer informatie en de partijen in het innovatienetwerk.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen