Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wiljan Vloet leercoach in vernieuwde trainersopleiding

KNVB Media
KNVB Media
17 augustus 2017, 16:21

Wiljan Vloet wordt leercoach voor de Cursus Coach Betaald Voetbal. - Foto: FC Den Bosch

Wiljan Vloet is aangesteld als leercoach voor de cursus Coach Betaald Voetbal. De voormalig oefenmeester van onder meer Roda JC, Sparta Rotterdam en FC Den Bosch begint volgende week, als de cursus van start gaat. Hij gaat zijn werkzaamheden bij de KNVB combineren met zijn werk als manager voetbalzaken bij FC Den Bosch.

Vloet gaat de vernieuwde opleiding UEFA Pro/Coach Betaald Voetbal mede een gezicht geven. Als leercoach heeft hij de taak om een nieuwe generatie trainers klaar te stomen voor het betaald voetbal. Hij kijkt er naar uit om zijn ervaring over te brengen. "Het is een hele leuke en boeiende functie in een nieuw traject. Als coach hoop ik een steentje bij te kunnen dragen. Ik wil de cursisten aan het denken zetten, zodat ze een eigen visie kunnen ontwikkelen."

Ik hoop zowel mijn ervaringen als trainer als mijn overige ervaringen in de voetballerij over te kunnen brengen

Vloet heeft brede ervaring in de voetballerij. Als oefenmeester werkte hij in de Eredivisie, de Jupiler League, het amateurvoetbal en was ook nog even werkzaam in de Griekse competitie. Daarnaast heeft hij ervaring als hoofd opleidingen, algemeen en technisch directeur en manager voetbalzaken.

Vorig seizoen was Vloet nog trainer van FC Den Bosch. "Ik ben net uit de praktijk gestapt. Daardoor zit ik nog volledig in de voetbalwereld. Ik ken het spanningsveld als geen ander en hoop zowel mijn ervaringen als trainer als mijn overige ervaringen in de voetballerij over te kunnen brengen. Daarmee wil ik de cursisten prikkelen om de juiste vragen te stellen, zodat zij straks hun weg in het betaald voetbal kunnen vinden."

Frans de Kat

Vloet trekt de kar samen met Frans de Kat. De Kat (52) werkt sinds vorig jaar bij de KNVB en geldt als grondlegger van de nieuw vormgegeven opleiding. Daarvoor was hij werkzaam in de jeugdopleiding van Arsenal.
 
In de vernieuwde opleiding UEFA Pro/Coach Betaald Voetbal staat de bekwaamheid van de cursist centraal. Op basis van gesprekken met clubs, trainers en andere betrokkenen wordt er een programma op maat samengesteld. De cursist kiest hierbij zijn eigen leertraject en wordt daarbij ondersteund door een leercoach. Er komt een minder vastgelegd studieprogramma en meer ruimte voor eigen ontwikkeling.

Winnaars van Morgen

De vernieuwde opleiding is een direct onderdeel uit het rapport Winnaars van Morgen. Daaruit kwam de vraag naar voren om trainersopleidingen meer te laten aansluiten op de behoeften en ambities van clubs en deelnemers.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen