Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Diploma's voor tien nieuwe coaches betaald voetbal

KNVB Media
KNVB Media
31 juli 2016, 17:16

De nieuwe lichting geslaagden van de cursus Coach Betaald Voetbal 2015/'16. - Foto: KNVB Media

Tien trainers hebben zondag officieel het diploma Coach Betaald Voetbal uitgereikt gekregen. Voorafgaand aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal ontvingen zij uit handen van technisch directeur Hans van Breukelen het hoogste trainersdiploma van Nederland. Met het voltooien van de cursus Coach Betaald Voetbal zijn zij nu bevoegd om als hoofdtrainer bij een betaald voetbalorganisatie aan de slag te gaan.

De KNVB Academie verzorgt de opleiding die is erkend als 'UEFA Pro'. Diegenen die in het bezit zijn van het diploma kunnen in principe in alle bij UEFA aangesloten landen aan de slag.

Gérard de Nooijer, geslaagd voor de cursus en hoofdtrainer van FC Dordrecht.

De tien geslaagden zijn:

  • Jürgen Dirkx
  • Ekrem Kaya
  • Bob de Klerk
  • Bert Konterman
  • Gérard de Nooijer
  • Rick de Rooij
  • Mark Schenning
  • Klaas Wels
  • Sarina Wiegman

Roy Makaay en Rick Plum zijn voortijdig gestopt met de cursus. Edgar Davids volgt een langer traject. Sarina Wiegman Sarina Wiegman "Vrouwen met trainersambities moeten veel brutaler worden"

UEFA Pro Coach Betaald Voetbal

De opleiding Coach Betaald Voetbal bestaat al sinds het seizoen 1983/’84. In 1998 is de opleiding erkend door de UEFA (UEFA Pro). De licentie UEFA Pro is geldig is voor alle Europese landen die aangesloten zijn bij de UEFA Convention. De KNVB Academie heeft zich ten doel gesteld de (potentiële) topcoaches van Nederland (nog) verder te ontwikkelen voor de nationale en internationale top. De opleiding is specifiek op het betaald voetbal gericht. Er worden hoge professionele eisen gesteld aan een coach die in het betaald voetbal werkzaam is en daarmee ook aan de cursisten voor deze opleiding.

Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen