Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voormalig bondsbestuurder Theo Aalbers (79) overleden

KNVB Media
KNVB Media
30 maart 2017, 15:27

Zaterdag voorafgaand aan FC Utrecht - Willem II wordt een minuut stilte in acht genomen. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft met verdriet kennisgenomen van het overlijden van voormalig bondsbestuurder Theo Aalbers. De oud-preses van FC Utrecht is 79 jaar geworden. Ter nagedachtenis aan Aalbers wordt er zaterdag voorafgaand aan het Eredivisieduel FC Utrecht - Willem II een minuut stilte in acht genomen.

Aalbers bekleedde ruim tien jaar diverse bestuursfuncties bij de KNVB. Van het seizoen 1986/’87 tot en met seizoen 1991/’92 - maakte hij deel uit van de financiële commissie van de KNVB, deels als voorzitter. In het seizoen 1992/’93 werd Aalbers als penningmeester gekozen in het bestuur betaald voetbal, waar hij wegens omstandigheden in 1995 afscheid nam. Als bestuurslid betaald voetbal had hij ook enkele jaren zitting in het bondsbestuur.

Tien jaar preses FC Utrecht

Van 1984 tot en met 1993 was Aalbers voorzitter van FC Utrecht. De bankdirecteur drukte vooral in de beginperiode zijn stempel door de club uit de financiële problemen te trekken. In de Domstad was hij daardoor bij supporters een geliefde voorzitter. 'De enige echte voorzitter', zo bericht FC Utrecht op de clubsite.

De KNVB wenst familie, nabestaanden en betrokkenen veel sterkte bij het verwerken van het verlies.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen