Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bert van Oostveen stopt als directeur betaald voetbal KNVB

KNVB Media
KNVB Media
29 augustus 2016, 15:27
4:05

Bert van Oostveen legt zijn functie als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB per 1 september neer. - Foto: KNVB Media

Bert van Oostveen legt zijn functie als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB per 1 september neer. In die hoedanigheid gaf hij de afgelopen 6 jaar leiding aan de sectie betaald voetbal. Van Oostveen blijft voorlopig nog aan de KNVB verbonden als secretaris-generaal en toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017.

Bert van Oostveen: “De afgelopen tijd als bestuursvoorzitter betaald voetbal is mooi, maar tegelijkertijd bovenmatig intensief geweest. Daarom heb ik de zomerperiode deels gebruikt om eens goed na te denken over mijn eigen toekomst. Veel projecten slaagden, veel ambities werden waargemaakt, sommige niet. Het was fijn om te werken in het betaald voetbal, maar tegelijkertijd moet je je ogen ook niet sluiten voor de realiteit. Die realiteit is dat leiderschap – zeker in het betaald voetbal – niet onbeperkt houdbaar is. Tijd voor reflectie dus. Ik heb altijd gezegd dat je dit soort functies nooit langer dan tussen de 6 en 8 jaar moest doen. Dat bracht me tot de conclusie dat het tijd wordt voor nieuwe uitdagingen.

De komende periode ga ik mij focussen op de rol van secretaris-generaal

Op verzoek van de KNVB blijf ik nog wel even aan. De komende periode ga ik mij focussen op de rol van secretaris-generaal. Bovendien ben ik vorig jaar aangesteld als toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017 in eigen land. Dit toernooi kent inmiddels 16 deelnemers en vergt een behoorlijke organisatie. Voor de komende periode is dat een mooie en stevige klus.”

Reactie RvC

Johan Lokhorst, voorzitter van de RvC, respecteert het besluit van Van Oostveen. “We zijn Bert bijzonder erkentelijk voor zijn bijdrage aan het betaald voetbal. Zijn kennis, kunde en bestuurlijke vaardigheden, gekoppeld aan een tomeloze energie hebben ons veel gebracht. 

Er is onder zijn leiding veel bereikt in een tijd van economische recessie en een snel veranderend voetballandschap

Er is onder zijn leiding veel bereikt in een tijd van economische recessie en een snel veranderend voetballandschap. Los van financiële successen en zekerheid is in 6 jaar ook het politieke en maatschappelijke draagvlak sterk vergroot, steeg de stadionbezetting bij Oranje naar gemiddeld 90%, haalden we brons op het WK in Brazilië en mooie evenementen als het EK 2020 en EK vrouwen naar Nederland. Daarbij bieden onder meer de komst van de voetbalpiramide, het breed gedragen plan Winnaars van morgen en de KNVB campus als innovatie lab voldoende zekerheid voor de KNVB om vol vertrouwen naar de voetbaltoekomst te kijken. Omdat Bert ons vroegtijdig op de hoogte heeft gebracht van zijn voornemen zijn wij in staat geweest om op zijn vertrek als bestuursvoorzitter te anticiperen. De RvC zal daarom daarvoor de vereiste stappen zetten en de Centrale Spelersraad, de Ondernemingsraad van de KNVB en de Algemene Vergadering Betaald Voetbal op de hoogte stellen over de voorgenomen benoeming.”

Reactie Michael van Praag

Ik heb diepe bewondering voor de dingen die hij in uiterst moeilijke omstandigheden allemaal heeft bereikt

Ook bondsvoorzitter Michael van Praag acht het van groot belang dat Van Oostveen secretaris-generaal en toernooidirecteur blijft. “Ik ken Bert persoonlijk al heel lang en heb zowel als voorzitter van de ECV, als de afgelopen jaren als bondsvoorzitter van de KNVB zeer intensief met hem samengewerkt. Ik heb diepe bewondering voor de dingen die hij in uiterst moeilijke omstandigheden allemaal heeft bereikt. Ik ben blij dat wij nog intensiever gaan samenwerken en gezamenlijk de KNVB in het buitenland blijven representeren.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen